reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nowy Rok to spełnienia marzeń czas - więc dwie kreski ⏸️ wysika każda z Nas 🥰

Pieczarka z wchłoniętym bliźniakiem... 😉
To mi przypomina w ogóle historię tej kobiety ze Szczecina, której przy IVF pomylono komórkę...
Gdy wykonywano jej badania genetyczne i okazało się, że nie jest matką swojej córki, sugerowano że to pomyłka. I wymyślono, że ona przed swoimi narodzinami na pewno miała w łonie matki bliźniaka, którego wchłonęła. I przez to w zależności od miejsca pobrania na ciele może mieć inne DNA 😱

Miałam jakieś plamienia, ale bez krwawień... a miałam zwykłą drożność wykonywaną kilka dni po histeroskopii operacyjnej w ogóle...Wpływu na cykl nie było. Może się skonsultuj..?

Jeśli za 1/2 dni to nie przejdzie to na pewno się z kimś skonsultuje

reklama
Dziewczynyyyyy!! W następnym tygodniu podchodzimy do pierwszej iui 🙈 lekarz zdecydował ze bez żadnych leków i stymulacji bo mam pęcherzyk 12mm 😍 w poniedziałek/13dc mam się zjawić jeszcze na moni i prawdopodobnie wtorek/środa iui 🙈 Nie mogę się już doczekać.. no i w końcu oficjalnie zapisze się na testowanie 🤣
Trzymam kciuki 🍀
A można wiedzieć jakie miałaś wskazania?

Ej to ile tam żyją te plemniki w drogach rodnych kobiety?? Ale takie standardowe a nie jak u starego @olka11135 czy @pluto_nova 😁😁

2-3 dni :p

Edit. I z tego co pamiętam, zanim sobie tam dopłyną do komórki jajowej to potrzebują ok. 6h - a sama komórka podobno też żyje te 6h tak więc seks idealnie w pęknięcie pęcherzyka to trochę późno :p

Dziewczynyyyyy!! W następnym tygodniu podchodzimy do pierwszej iui 🙈 lekarz zdecydował ze bez żadnych leków i stymulacji bo mam pęcherzyk 12mm 😍 w poniedziałek/13dc mam się zjawić jeszcze na moni i prawdopodobnie wtorek/środa iui 🙈 Nie mogę się już doczekać.. no i w końcu oficjalnie zapisze się na testowanie 🤣
Powodzenia 💚 trzymam kciuki 🥰

Dziewczyny, nieco mniej mnie tutaj, pauzuję ze staraniami z uwagi na infekcję, mam nadzieję, że antybiotyk pomoże, póki co trochę słabo się czuję, muszę chyba też nieco "przewietrzyć głowę". Nadal z Wami jestem, trzymam kciuki za wszystkie, ale bardziej biernie.

Edit. I z tego co pamiętam, zanim sobie tam dopłyną do komórki jajowej to potrzebują ok. 6h - a sama komórka podobno też żyje te 6h tak więc seks idealnie w pęknięcie pęcherzyka to trochę późno :p
a to prawda że jest jakaś różnica między tymi co zapładniają na dziewczynkę a tymi co robią chłopca? 😁 Coś mi się obiło o uszy że te z chromosomem na dziewczynkę żyją dłużej czy.jakos tak

Dzięki
pregnant GIF

reklama
Do góry