reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nowości w brzuszkach naszych maluszków

reklama
jutrzenka mój kuba tez uwielbia frytki i czasem je dostaje i ubóstwia a ostatnio to każe jeszcze sobie ketchupu dawac dostaje kropelke i sobie macza spryciaż :-D:-D

u nas z owocami tez nie ma problemu je wszystkie owoce gorzej z warzywami bo tylko marchewke i czasem sałate lodową buraczki musze mu ukrywac na widelcu pod ziemniakami :-D:-Dtyle że on nie chce żebym go karmiła bo on siam musi

a co do tych kabanosów to owszem macie racje ale czasem jak zje to tez nie umrze a i tak najcześciej kupuje takie właśnie dla niego drooooogie

a co zrob ic jak moje dziecko wypluwa polędwiczkę robiona na zamówienie i najchetniej by jadło mortadelę :-D:-D:-D

ja już serki odstawiłam bo niestety buzia znów wysypana i brzuch go boli ech najgorsze że zasmakował mu żółty ser i teraz tylko z serem chce kanapki ( albo z mortadela ale nie daje bo to paskudztwo obrzydlistwo jak mucha na dziko:-D:-D)

Łukasz przekonał się w końcu do jogurtów:-)
z owoców je: banany, jabłka, gruszki, śliwki, winogrona, pomarańcze i mandarynki
z warzyw: zielony groszek a reszta musi być gotowana bo nie ruszy:eek: nie cierpi pomidorów i nie mogę go przekonać do ogórków kiszonych, z octem zje a tych nie. Ale z octem to mu dałam tylko raz bo podobno jeszcze nie wolno.

młoda dzisiaj zajadała się po raz pierwszy na życie pomarańczem :szok::szok::szok: i napiszę tylko tyle, że do najsłodszych nie należał :-D
a na kolację zjadła wielką pajdę z masłem i włoskim serkiem choć najpierw sam serek a potem chleb :-D tylko skórki od chleba nie chce mi gryźć :sorry:

U nas bardziej mandarynki niż pomarańcza. Choć grejpfuty już wpitalał.
Nowością u nas były placki ziemniaczane z sosem meksykańskim. Nie robiłam ostrego i młodzian zajadał się, że hoho.
W ogóle placki ziemniaczane polubił.:tak::tak::tak:

ja dziś zaserwowałam Kubie sok przecierowy własnej roboty
skł.jabłka, mandarynka, gruszki,(jabłka i gruszki)swojskie od teściów.
przepuściłam przez sokowirówkę przelałam do bidonu Kuba wciągnął aż mu uszy odskakiwały!!!!
prędzej mu też robiłam ale przez Aventa-nie mógł ciągnąć to nie chciał pić a z kubka mu nie pasowało.
ciesze się bardzo że wszystko ładnie wypił...bo on jest straszny niejadek jeśli chodzi o owoce.

musze jeszcze wypróbować sok warzywny...czy przejdzie???

reklama
Do góry