reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nowości w brzuszkach naszych maluszków

reklama
dziewczyny napiszcie mi jak u was wyglądają posiłki? o jakich porach? co podajecie?

ja mam wrażenie, że młoda "jedzie" tylko na zupkach, chlebie z masłem (lub wędlinką) i kaszkach :-( owoce w kaszce (surowych nie zje) o warzywach nie wspomnę :baffled:
przez tą jej skazę mam pietra żeby cokolwiek jej podać :baffled: z drugiej strony jak nie podam to się nie przekonam czy może już coś zjeść - błędne koło...

Ostatnia edycja:
moj szkrab jej malo ale taki jego urok :-)

- rano robie 180 ml mleka z 2 miarkami kaszki ryzowej, zjada ale niewsyzstko ok 20-40 z reguly zostawia
- przed snem jakies owoce (nie wiem ile dokladnie bo babcia mu daje ja pracuje) np jablko tatre lub dwa, banan ale gotowy deserek
- w porze obiadowej obiad
- jak ja wracam to jest maly problem bo on nie bardzo cos chce jesc, dzis zjadl cale Danio i bylo mu malo, innym razem jogurt gergera albo poledwice czasem kanapke ale rzadko bo nie chce, kaszki nie daje bo tez nie chce
- przed snem tez jak rano mleko i tez zjada roznie z tego co zrobie.

I to wszystko

czasem troche sie to miesza bo np zje deserek jak ja jestem. on ogolnie niejadek ale coz.
do tego kilka chrupek i picie

Łukasz je rano po przebudzeniu - śniadanie czyli koło 7 kanapeczkę z czymś np. jakąś wędlinką, albo paróweczki, później kaszkę na gęsto na wodzie (drugie śniadanie 9.30), do spania koło 11.30 wypija butlę mleka 180 ml
obiad- zupka domowej roboty albo z rybą albo z mięskiem i z dużą ilością warzyw
w międzyczasie podgryza piętki z chleba, bułki, jabłka, banana (podwieczorek)
kolacja 18.00- jajeczniczka, albo kaszka z owocami albo coś innego np. rybka gotowana z warzywami w kawałkach - marchewka, pietruszka, brokuł itp.
przed spaniem cycuś i koło 23 butla mleka:szok:

Kata u nas tak:tak::-)
* 8-9 śniadanko- kanapeczka, paróweczka, albo jajeczniczka bądź jajo na twardo itd
*12-13-14 obiad- słoiczek gerbera albo zupka własnej produkcji np. rosołek :tak:
*16-17 podwieczorek serek Danio cały + czasem bananek, bądź troszkę jabłuszka, mandarynki...
*19-20 kolacja po kąpieli 250ml kaszki z butli
*24 nie wiem jak nazwać nocny posiłek :-D znów 250ml kaszki
*3-4 250ml kaszki z butli

A dziś np zjadła 4 butle mleka w ciągu nocy :szok: czyli calusieńki litr :szok:

a Łukasz w niedzielę zjadł cały duży słoiczek ryby z warzywami ze słoiczka w pięć minut i musiał za pół godziny poprawiać udkiem z kurczaka z warzywami (zjadł całe udko):szok::szok::szok::szok::szok: nie najadł się tym słoiczkiem:szok::szok::confused::nerd:

u nas dzis danio bananowy i byl bleee a jak otworzylam waniliowy to poszedl caly.
ciekawe czy owocowe beda smakowaly bo kupilam wisnie, jagode i truskawke

Jutrzenka nie dziwię się Kubusiowi;-):rofl2: Ja sama waniliowy uwielbiam a bananowy jest dla mnie bleeeee:tak::-D
Marcel z nabiału to wcina wszystko:sorry2: jakbym mu dała jogurt o smaku trawy też pewnie by zjadł:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
kurde a ja sie zastanawiam co jest powodem tego ze Kuba ma dzis czerowne i suche policzki, czy to dlatego ze nie smarowalam niczym i to wina wody czy to alergia?? Jak sie obiawia skaza bialkowa czy alegria. Dzis w sumie dostal ten Danio o innym smaku niz zwykle wiec czy to od tego???

Do góry