reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nowości w brzuszkach naszych maluszków

reklama
dziewczyny mam dwa pytanka :-)

- smarujecie już chlebek serkiem topionym czy jeszcze za wcześnie? jeśli tak to jaki?
- dałam wczoraj i dzisiaj młodej misiowe jogurciki nestle (po długiej przerwie) i nie miała rewolucji brzuszkowych więc mogłabym podawać danonki (tańsze ;-)). które kupujecie? te większe? te misiowe jogurciki są spore i wciąga pojemniczek "nosem" więc się zastanawiam nad tymi większymi

Kata słyszałam danonki są dla dzieci po 3-cim roku życia. :sorry2: no i drogo i tak wychodzą...
My dajemy zwykłe Danio z owocami.

A serka topionego nie używamy. Julka chętnie jada zwykły żółty ser :-)

Kata serka topionego nie dają młodemu bo te kupne są dość mocno chemią naładowane. A serki danonki tak jak Paula pisała są dla dzieci trzyletnich bo mają wkładany sztucznie wapń który w takiej ilości dla młodszych dzieci jest szkodliwy.

ooo dzięki dziewczyny! dobrze, że się upewniłam :szok:
pomerdało mi się danio z danonkami :zawstydzona/y:
i serków też nie dam, spróbuję najpierw żółty - też ma dużo wapnia :tak:

paula nie próbowałam bo nie wiedziałam jak zareaguje w ogóle na jogurt a te misiowe jogurciki wydały mi się najbardziej bezpieczne ;-) (przypominam, że ona skazowa ;-)) teraz spróbuję i zmieszam z jakimiś owockami albo tak jak pisałaś kupię danio owocowe

zastanawia mnie tylko jak taki 3-latek może się "najeść" takim malutkim danonkiem :baffled: bo są dwie wielkości i te mniejsze są naprawdę malutkie - nawet nie zdąży posamkować...

mam pytanko
ile razy w tygodniu dajecie to Danio bo ja sie zastanawiam jak czesto mozna, gdzies czytalam ze jogurty to chyba 2-3 razy ale nie wiem napewno.

reklama
Do góry