reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nowości w brzuszkach naszych maluszków

DotaZ to jest daleko bo aż za Żukowem trzeba jechac (i tam po lewej jest gospoda "u Szadego").My jeździmy raz na 2 tygodnie i kupujemy kilo schabu i kilo szynki ,ale to na calą rodzinę(moi rodzice ,babcia i brat)

reklama
ach moje drogie powiem wam że Żarłok pasibrzuch mi rośnie ostatnio wszamał kotleta mielonego ryż z sosem i buraczki a do tego dwa uszka z barszczu wszystko było z naszego obiadu i o dziwo nic mu nie było

nowością są także parówki (cielęce) z angielką i masłem jedzone widelcem bo z łyżeczki nie je hehheheh:-D:-D:-D

ja tylko czekam aż porwie jakiegoś schabowego ze stołu:-D:-D:-D

jak zapowiadalam kanapeczka :tak::tak: tylko z poledwica. Zjadl cala taka kromke bulki krojonej. A jak smiesznie gryzl :-D:-D:-D

Wiecie co ostatnio u nas ciezko z piciem. Jak wiem ze chce pic i daje mu soczek w butli to on od razu odwraca glowe i sie zlosci bo mysli ze to mleko, musze mu albo wcisnac do buzi albo dac troche lyzeczka i dopero zacznie pic. Jakis dziwy od kilku dni i nie wiem czemu. Moze to tez przez te cholerne zeby :no::no:

Moja to wypija zazwyczaj 3 butle po 200ml picia :szok: czyli ponad pół litra.
Daję jej soczek pół na pół z wodą, samą wodę, herbatkę... wszystko wciąga!!!
Nawet Kubusia dałam jej spróbować i też chętnie piła...

A dziś robimy jajeczniczkę z całego jaja bo od 11 miesiąca można dać całe jajo nawet 4 razy w tygodniu.:-):-):-)

dziewczyny ja wiem ze nie zdrowe rzeczy sa złe i staram sie nie dawac duzo małej
poprostu schabowego to tak jak pisałam duszony wiem ze watroba i nerki ale mysle ze jej nie zaszkodze takimi ilosciami
a z piciem u nas to samo nie chce pic kiedys to tez wypijała pół litra soczków, herbatek i do tego jeszcze cyce a reraz jakies 250 wypije i to z musu

u nas z piciem nie ma problemu wypija dwie butle po 200 czasem nawet 3 ale robie mu herbatkę tylko z jednej i nawet nie pełnej łyżeczki na 200ml a soczek tez pół na pół z wodą

a Kuba dziś też zjadł jajecznice na parze z całego jaka i dwie kromki chleba z pasztetem z królika spacjalnie od prababci:-D:-D:-D i sam jadł kanapki pokroiłam na małe kawałeczki bez skórki i sam brał z talerzyka i jadł

U nas picia to max 100ml:szok::szok: ale tak było od zawsze. Ale ostatnio cos zaczął pic dużo w nocy:baffled:
Najczęściej daję mu wodę, czasami dolewam ciut soku to rozcieńczania.

A jeśli chodzi o jedzenie to ja też daje wszystkiego do popróbowania, ale są to malutkie ilości, które na pewno nie zaszkodzą:tak:

U nas dziś jajeczniczka zrobiona w wook-u na masełku i kanapeczka z polędwiczką Sopocką. A na obiadek naleśniczek z serem białym i z deserkiem owocowym. Pyyycha... :tak::-) i zdrowo... :tak::tak::tak:

reklama
no fajnie że Julcia może jeśc mleczne przetwory bo my mamy trudniej nic co z mleka i co ma mleko więc odpada twarożek jogurty naleśniki też :baffled:

a co myslicie o wędzonej makreli???? czy to nie za dużo??może jakaś pasta z makreli i jajka na kanapkę ???

Do góry