reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nowości w brzuszkach naszych maluszków

reklama
A u nas od kilku dni zupki są ble:baffled::baffled::baffled: młody zjada kilka łyżeczek i to też z niechęcią:crazy::crazy::crazy::crazy: Mam nadzieję, że to tylko chwilowy kryzys małego brzuszka

Weroniczka ja juz widzialam te zalecania i tez mnie lekko przerazaja bo moj maly nie zjada 180 ml tylko gora 150. A zupki dostaje 130 czyli maly sloiczek a nie 180. A poza tym ja tez daje sloiczek deserku. Dlatego ja to troszke z przymruzeniem oka traktuje bo u nas te ilosci sa inne i za nic nie wcisne malemu 180 ml.

Jutrzenka ja czytając tę tabelkę nawet nie patrzyłam na wielkość porcji a na ilość posiłków ( ile razy dziennie mleko a ile razy inne i jakiego rodzaju posiłki):tak::tak::tak::tak:

no wlasnie bo chociaz Gajut zjada 180 i raz 210 to i tak je 4 razy dziennie tylko. bo ja nie wiem jak to jest wymyslone. tak samo jest napisane na mmleku, zeby dawac co 5 godzin 5 posilkow a jak ja mam to zrobic jak dzidzia cala noc spi ( I Bogu dzieki :))

Dziewczynki...z góry przepraszam, bo już pewnie kiedyś ten temat był omawiany, ale.....powiedzcie mi jak Wasze Pocieszki przyjęły pierwsze zupki ze słoiczka???
Ja Wiktorowi zaserwowałam wczoraj zupkę jarzynową Bobovity i nie chciał jej za diabła.....wypluwał, mielił w buzi, krztusił się nią, Dziś już było troszkę lepiej ale bez większego entuzjazmu...a za dwa dni nie zjadł nawet 1/3 słoiczka:szok::szok::szok:.
Nie wiem czy to ta zupa jest po prostu paskudna...czy co???

monika kuba tez plul na poczatku i zjadl moze ze 3 lyzki ktore w niego wmusilam a potem jakos poszlo dostal marchwekowa z ryzem i bardziej juz mu smakowala niz jazynowa
ja generalnie zaczelam od marchewki jak polubil marchewke to reszta pojdzie lepiej

czytalam nawet dzis w gazecie ze niemnowlak zanim zaakceptuje w pelni nowy smak musi go sprobowac nawet 10 razy wiec nie martw sie masz jeszcze 9 prob:-)

Monia, nie zrażaj się. Grzechotka ma rację z tymi próbami i smakowaniem.
U nas dziś w menu po raz pierwszy brokuły. Też porażka. Po 5 łyżeczkach i przedziwnych minach oznaczających "fu" zrezygnowałam.
Za to nektar bananowy - mniammmmm!!!

reklama
Do góry