reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nowości w brzuszkach naszych maluszków

Dziewczyny mam pytanko. W jakich proporcjach dajecie dzieciaczkom tą kaszkę mleczno- ryżową smaczny sen? Bo kupiłam dzisiaj i nie wiem jak ją rozrobić.

reklama
jA DAJE RYŻOWĄ KASZKĘ KTÓRĄ DODAJE DO MLEKA MODYFIKOWANEGO NA 150 MLEKA DAJE 2 ŁYŻKI KASZKI

A MLECZNO RYŻOWA TO CHYBA SIE TYLKO WODĘ DOLEWA MUSISZ WYPRÓBOWAC ILE ŁYŻECZEK BĘDZIE DOBRE DO PICIUA BO TE KASZKI GENERALNIE TO NA TALEŻYK SĄ

moje doswiadczone mamuski karmicielki powiedzcie mi czy trzeba dawac na poczatku te kaszki czy mozna sloiczek jablkowy albo soczek??
bo wiecie ze ja jeszcze zwlekam i zatapiam sie w lekturze na temat.
no ale w koncu nie moge ciagle udawac ze jest za malutka :))

stefa ja zaczelam od deserków. najpierw jabłuszko, marchewka a pozniej juz te wieloskładnikowe, zacznij od kilku lyzeczek i zobacz jak gajutek zareaguje. a sok poczatkowo mieszalam pol na pol z wodą.

stefanka nie wariuj prosze...pomysl jakby tobie dawali przez 5 miesiecy mleko:-):-)nawet nie wiesz ile przyjemnosc tracisz nie karmiąc owockami gajutka....no nie katuj dziecka!!!daj jej jabłko!!!!:wściekła/y::angry:

viki ale jak?? takie ze sloiczka lyzeczka?? i ile?? i jako jeden posilek czy miedzy posilkami tak dla smaku?

ja dawałm pierwsze jabłuszko - 1 zeskrobana łyżeczka , potem więcej łyżeczek.
Potem dałam jabłuszka ze słodką marchewką w słoiczku, no i w sumie tez jestesmy na początku te przygody i daje pół słoiczka, a że Wiktor je dośc często więc te pół słoicza zastępuje jedno karmienie.

viki ale jak?? takie ze sloiczka lyzeczka?? i ile?? i jako jeden posilek czy miedzy posilkami tak dla smaku?

tak ze sloiczka - lyzeczka, jako deser miedzy posilkiem. mala nie moze byc glodna ale tez nie najedzona. zacznij od kilku lyzeczek i stopniowo zwiekszaj. moj pablo czasem juz zjada zawartosc calego sloika ale z reguly daje mu go na 2 razy. a jak zaczniesz dawac zupke to to zastepuje jede posilek mleczny:tak:

reklama
stefana no moze byc ze słoiczków albo oskrob jabuszko...łyżeczką, daj miedzy posiłkami, tak dla smaku, tak pośrodku miedzy jednym a drugim karmieniem, zależy co ile je (u mnie je co 4 godz wiec po 2 godz od posiłku dosteje deserek), ja daje na podwieczorek:tak:

a u nas dzis było jabuszko i dojrzałe jagody... byłam pewna na 100% ze nie zje jak brzoskwinie bo tez kwaśne, a tu zonk! Daria tak wcinała że jej sie uszy trzęsły, nie nadązałam nabierać na łyżeczke bo już gęba była otwarta:-D
No i oczywiście cała była bordowa buźka:-D

Do góry