Zgadzam się z tym co napisała
kamilamhm. Sama mam suczkę wariatkę, ale nie wyobrażam sobie wywozić jej na czas powrotu ze szpitala. I też nie wiem jak jej powrót miałby wtedy wyglądać.. i w czym miałoby to pomóc
Tak jak zostało wspomniane, piesek ma w domu czuć się bezpiecznie, spokojnie i nie zapominajmy, ze dalej jest ważny. Nie możemy w okresie ciąży poświęcać mu mnóstwa uwagi, a po narodzinach nowego członka zignorować. Myślę, ze dużo zależy od samego psiaka i jego charakteru, ale z tego co czytałam to ważne jest oswajanie z nowymi dźwiękami jak płacz dziecka, nowymi ruchamy jak podnoszenie, bujanie itd., żeby piesek nie bał się, że dzieje się coś złego. Poza tym ponoć dobrym patentem jest przygotowanie pokoju i rozstawienie nowego "sprzętu" w mieszkaniu, szczególnie jeśli mamy psa lękliwego, który na co dzień, na spacerach ucieka przed wózkami, rowerami itd. Tak więc jeśli planujesz baby huga, co wg. mnie może faktycznie być pomocne to warto kupić go wcześniej i rozpakować w pokoju, żeby piesek mógł się z nim oswoić. Słyszałam też, ze warto wziąć psa na spacer z pustym wózkiem przed pojawieniem się dziecka
Nie wiem tylko co na to sąsiedzi, chcialabym zobaczyć ich miny