reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowinki i Smsy z Porodówek i Nie Tylko - BEZ KOMENTARZY

od cucumber
"dzisiaj cisnienie było juz nizsze. Mam przez dwa dni dobowa zbiórke moczu. Okropnie sie siusia do baniaczka. Odszedł mi czop i mam plamienie, ale na ktg skurcze nie wychodza. Co na bb? Ktos sie rozpakował?"

reklama
od cucumber
"dzisiaj w nocy pomimo leków skoczylo mi cisnienie i bolała głowa, potem wymiotowałam, na koniec zaslabłam. Dopiero jakims silnym lekiem zbili mi cisnienie. Teraz mam dobre. Jutro ma byc moja ginka i beda wysylac mocz, czy białka nie ma. Leze, bo jak wstaje, to mi słabo i mi uszy zatyka"

sms od hatorska
"byłam w przedszkolu po młodego i odeszly mi wody...duzo, teraz ciagle leca, pakujemy sie pomalu, organizujemy sie, maz je, skurczy nie ma, trzymajcie kciuki, dam znac"

sms od Cucumber

"Nie dostanę już dzisiaj Gabrysi, bo miała jakieś kłopoty z oddychaniem. Leży w łóżeczku i ma obok tlen puszczany. Martwię sie bardzo i nie wiem przez to co będzie z karmieniem, a płakać nie mogę bo rana boli bardzo. Na sali mam dziewczyne co dziś urodziła SN i ma swojego synka cały czas. Proszę o kciuki i modlitwę"

sms od Hatorskiej przesłany przez Mitaginkę

"Ola nie idź do tego fryzjera przed 7-mym;) zbadali mnie, rozwarcie na 1 cm, skurcze słabe(tu bym podyskutowała...mam co 7min.) dzidzia wg nich 3300 i 37-38 tydzień, nie każą mi dotykać brzucha, chcą przetrzymać nie wiem po co... tzn. pewnie żeby byc pewnym płucek...antybiotyk na bakteriechcą mi dać doustnie po 6h od pęknięcia pęcherza czyli o 21-ej potem co 8h, a jak się zacznie poród to dożylnie. Mężula odesłałam do domu no bo bez sensu. Leżę na patologii sama, jest położna najgorsza z tego teamu, rodzę więc jutro, po 7-mej taki żarcik. Nie wiem jak przetrzymam noc, ale muszę trochę sił nazbierac, pozdrowionka dla wszystkich"

sms od hatorskiej
"lekarz nie chce przyspieszac ani hamowac porodu, teraz zalezy czy bedzie postepowac czy nie i cholerka wie co to bedzie. Moim zdaniem mój poród juz sie zaczał, a moje lezenie wydłuzy 1 faze, przez ci ja bede padnieta jak przyjdzie koncówka, a jak ma watpliwosci co do plucek to niech poda leki, no ale biorac pod uwage polozna o ktorej pisałam, to sie nie wychylam (przed chwila była i pytała sie o skurcze i pow ze według niej sie rozbuja...nie wierze własbym uszom), zaraz sobie pochodze coby mi sie ładnie główka wstawiała ;) ale po sali coby mnie nie nakryli"

reklama
sms od hatorskiej
"29.03 o godz 3:00 urodziła sie siłami mamy Bianka, 53 cm i 2930 g, cieszymy sie mocno z tej naszej kruszynki"

Do góry