reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nowe umiejętności naszych dzieci

reklama
moja córcia już wie, że ma stópki i chyba jest z nich bardzo zadowolona, bo zawsze się do nich śmieje, gdy nimi macha na przewijaku; jeszcze ich nie wpycha do buźki, choć chyba próbuje - jak leży na płaskim to podnosi cały zadek wraz z nóżkami do góry i wyciąga rączki w ich stronę; rezultat taki, że kula się na boki;
nauczyła się natomiast chwytać za kolanka:-)

Ostatnia edycja:
Moja znowu jakoś nie zwraca uwagi ani na stópki ani wcześniej na rączki. Zauważyła że ma i przeszła nad tym do porządku dziennego!

moj maluszek tez patrzy na stopki szczegolnie w czasie kapieli ale na tym koniec
zamiast nozkami to zaczal sie jezykiem swoim bawic:eek:

a jak przekrecaja sie Wam dzieci z brzuszku na plecki to tylko w jedna strone?
Bo Adas tylko w prawa i nie wiem czy mam jakos ingerowac?

Moja mała pokochała ostatnio kolanka :-)
Stup do buzi nie wkłada jeszcze.
Aneczka ja swoją też turlam i pokazuje, że ma stupki i się bawimy nimi.

A i zapomniałam lubi łapać za twarz i gryźć nos czasami nawet się całus trafia. Smakuje i mamy i taty :p

Ostatnia edycja:
moj maluszek tez patrzy na stopki szczegolnie w czasie kapieli ale na tym koniec

Moj Alus jeszcze sie nie przekreca:zawstydzona/y::-(

moja w ogóle się nie przekręca z brzuszka, bo rzadko na nim leży; ale za to przekręca się - od wczoraj - z plecków na brzuszek:tak:a jak leży na boku, podstawia łokieć i próbuje siadać - bokiem:-D widać, że kosztuje ją to sporo wysiłku, ale trenuje z takim zapałem, że aż serce rośnie:tak:no i caly czas rwie sie do siadu, jak ją przytrzymać to ładnie siedzi, nie leci w przód;

Moja jeszcze nie siedzi, ale zastanawiam się z tym przekręcaniem. Tez się jeszcze nie przekręca ale mocno kombinuje jak to zrobić przy czym złości się niemiłosiernie jak jej nie wychodzi. Troche jej pomagam i widzę że faktycznie woli jedną stronę. A czy dzieci najpierw się przekręcają a potem siadają, czy to wogóle nie ma znaczenia? Jagoda leżąc podnosi się do góry odrywając głowke z pleckami jakby chciała usiąść, a mi sie wydawało że to właśnie z boczku dzieci siadają?

reklama

Moja mała jak leży na pleckach potrafi przekręcic sięna boczek i na razie to tyle...

A i zapomniałam lubi łapać za twarz i gryźć nos czasami nawet się całus trafia. Smakuje i mamy i taty :p

Moja Martyna też chwyta za policzki, i gryzie nas gdzie popadnie :-D

No właśnie a które Dzieciątka już siedzą?? :-)
Wiadomo że Amelka azorka ale może ktoś jeszcze?? :tak:

Martyna w pozycji półleżącej rwie się do siadania. Pochyla głowe do przodu i denerwuje się, że nie potrafi usiąść :szok:

Do góry