reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nowa fura czyli przesiadamy sie do spacerówki

Tak, oparcie pozostaje zawsze pod jakimś kątem i teraz Mikusia to wkurza i wychyla się, bo chce zobaczyć więcej:tak:No i niestety regulacja oparcia jest do d... bo na taki pasek - jedną ręką nie ma szans!

Parasolkę mamy taka zwyczajną - Coneco. Prowadzenie w porównaniu z Quinny, to jak niebo a ziemia! Quinny na nierównych chodnikach, drogach szutrowych, albo jeszcze innych "ciężkich" terenach sprawuje się naprawdę świetnie. Jest bardzo zwrotny! A te małe kółka Coneco:eek:No ale to parasolka, więc... Zasadnicza różnica to też wielkość - z Coneco na 100% Miki za jakiś czas wyrośnie, a w Quinny ma jeszcze sporo miejsca.
Jak dla mnie własnie największym minusem w Quinny jest regulacja pleców i stopień nachylenia:-(Innych wad nie ma ;-) Aha, koła rewelacyjnie sie ściąga.

Nasz wózek tez kupiliśmy w promocji, bo były kolory z 2005 roku ;-) Basia na Twoim miejscu wsadziłabym Karolka do tego wózka i zobaczyła jak reaguje na to oparcie. Jak O.K. to bierz :-)

reklama
No właśnie Kasia problem w tym że promocja jest na allegro bo w naszej "metropolii" w sklepach takich wózków raczej nie uświadczysz :) A powiem Ci, że u nas w deltimie niby oparcie na pionowo a i tak Karol się nie opiera tylko wisi nachylony do przodu - żeby dokładnie zobaczyć każdy samochód i każdy inny szczegół :) więc pewnie i w quinny nie chciałby się oprzec, ale spróbuję poszukac - jak nie u nas to w gdańsku. no a w naszej parasolce to właśnie Karol zjeżdża i jakiś zgarbiony siedzi - totalnie nie nadaje sie ona na dłuższe trasy i ze względu na jego i mój komfort jazdy - tylko do piaskownicy albo do sklepu i spowrotem

Dziękuję bardzo za wyczrpujące wskazówki :):):)

Basia, ja chętnie pożyczyłabym Wam wózek do testów! Zapraszamy:tak::-)
W naszej parasolce Miki potrafi długo jechac bez marudzenia, bo właśnie wszystko widzi, a w Quinny nie:-(No ale dla mnie Qiunny jest o wiele wygodniejszy:baffled:

my korzystamy z Coneco. Oli i tak nie odpowiada bo sama chce iść. Wózek moim zdaniem jest fajny. Kółka mimo, że małe świetnie się sprawują na nierównym terenie. Mamy strachliwego psa więc przeważnie jeżdzimy po łąkach i największych wertepach. Naprawde jest świetny. No i najważniejsze ma dużą budkę, która świetnie chroni przed deszczem i wiatrem. Jest jeden minus Ola jest ciągle do niego zamała. Mimo swojego dużego wzrostu pasy biodrowe zaduże i ochraniacz po założeniu zasłania jej oczy:-).

Baska ja mam tego Haucka ale nie ma skretnego kola tylko zwykłe spiosuje się całkiem niezle ale jest dosyc cięzki - nie przeszkadza mi to specjalnie bo go nie dzwigam, prowadzi sie wygodnie i ma rozkładany podnózek i oparcie takze dziecko spokojnie moze w nim spac
Ale teraz zastanawiam się nad typowa parasolką costakiego
Wyprzedaż HOLENDERSKICH wózków ALUMINIUM (200411471) - Aukcje internetowe Allegro

Sylwia, my mamy bardzo podobny - jestem zadowolona. Jak na parasolkę jest naprawdę wygodny i dla mnie, i dla Marcinka. Choć przyznam, że trzeba się było przestawić...

My tez szukamy jakiejs spacerowki fajnej dla Matiego, i nie jakiejs drogiej...
Myslelismy wlasnie o Coneco Polo...
a na ulicy widze same Maclareny - ale sa strasznie drogie
piszcie jakie macie spacerowki...i jak sie prowadzi takie wozki z malymi kolkami...
zastanawiam sie czy nad morze brac nasza spacerowka czolg - Peg Perego AT4 czy wlasnie jakias lekka parasolke...

reklama
a my wczoraj kupilismy spacerówkę dla Otylki, nasz deltim to już grat:) chyba za często nam gdzies towarzyszył, i tu i tam śrubki pouciekały:)
wybralismy chicco ct 0,4:-D spodobał nam sie łatwy system składania, a to u nas najważniejsze:)
CHICCO Ct 04 WÓZEK+OKRYCIE +FOLIA+PAŁĄK-WYS 12H (209375048) - Aukcje internetowe Allegro

a poza tym kupilismy tez fotelik ramatti venus- w tym Otylka najgrzeczniej siedziała w sklepie, chyba najbardziej jej odpowiadał, poza tym moja chrześnica go ma, więc sprawdzony, jedyny minus to dosyć ciężkie przymocowywanie, ale tak sobie mysle, że my sporadycznie wyjmujemy fotelik.
FOTELIK RAMATTI 2006r VENUS 9-18+NAJLEPSZE GRATISY (207384022) - Aukcje internetowe Allegro

Do góry