reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nocnikowe zmagania

Amelka jak była bardziej niekumata to siedziała na tym nocniku, teraz jest na etapie JA SIĘ BOJĘ KUPY. Jak wie, że zaraz zrobi od razu wstaje z nocnika, płacze na całe mieszkanie i lata po mieszkaniu w wychodzącą w połowie z tyłka. Normalnie makabra jakaś , wogóle nie wiem co robić :eek:

reklama
hmm moze to wlasnie przejsciowe Ewa,tak jak mowi Gunia??!!Czym sa starsze widza wiecej,boja sie nowosci,miejjmy nadzieje,ze to tylko tymczasowe:tak:
U nas wciaz malo zainteresowania sikanie do nocnika,troche sie boi iwec ja nie naciskam,samo przyjdzie:tak:

majowe dzieci dobrze sobie radza z nocnikowym trenowaniem:tak:BARAWO

ja od wrzesnia regularnie sadzam Natalke na toalete i dzis mamy wieliki dzien ,przelom:-D pierwsza KAKA , radosc i duma mnie ogarnela:tak:;-)A Natalka widac tez sam z sibnie byla zadowolona,kiedy chluplo cos do toalety,zrobila zdziwiona minke,a potem usmiechnela sie bo woda ja chlapnel i niedziela co sie dzieje:-D
dluga droga przed nami,ale cos zaczyna sie dziac

Moja już nie ucieka z nocnika, także to sukces :)))))))) Niestety za to jak chce kupę chowa się pod biurko i załatwia się po cichu. Nie wiem skąd u niej ten uraz !!! Nie wiem też, czy przestać ją sadać czy mam być konsekwentna :no:

ewcia nie ma co naciskac dziecka,jak nieche siadac to poczekaj,a moze na toalete spruboj???albo daj jej nocnik pod stol skoro tam czuje sie bezpieczniej

reklama
Do góry