reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nocnikowe zmagania

ja mojego chciałam ostatnio uświadomić co się na takim nocniku robi. najpierw wzięłam misia, małą szklaneczkę z wodą i posadziłam misia i po kryjomu wlałam wodę do nocnika żeby pokazać jak misiu robi siusiu. Tak się spodobało Wiktorowi że potem sam sadzał misia na nocniku, zdejmował go i sprawdzał czy zrobił siusiu. No i raz ja usiadłam na nocniku, wylałam szklaneczkę udając że siku zrobiłam. Podobało mu się ale sam nie chce skubany siadać :)

reklama
A u nas było super mlody siadal rano robił kupe i czekała az go zabiore. jednak od paru dno robi kupe nad ranem jak spi jak go sadzam to tylko sie od razu wysika albo szybka kupa i chce wstawac tzn wstaje jak go sadzam to sie wścieka. Nie chce siedziec. Tak wiec juz nie moge brac prysznica jak siedzi na nocniku bo wstanie i pójdzie sobie. Mam nadzieje ze to przejściowe:no: A było tak fajnie

kropecka swietne podejcie,wiesz ja kupila malej lale z buteka i nocnikiem i wlasnie tak jej tlumacze,ale wody nie wlewalm musze odgapic patent:-D
mojej kupilam nawet juz majtki tak na zapas:-D ale sa sloteki takie male hihihi

Nasza Ania tak jak kiedyś potrafiła usiedzieć trochę na tym nocniku tak teraz to już tylko 2 sekundy wysiedzi i wstaje. Jak mówię, że nie ma siku to siada znowu. A wczoraj przed kąpielą ja wysadziłam, a ona za chwilę wstała i posikała się na podłogę. Pokazałam jej, że posiakała podłogę i że trzeba robić na nocniczek. A dzisiaj po drzemce wzięłam ją szybko na nocnik i jak rozbierałam pieluszkę to akurat zaczęła sikać. Powiedziałam, że ma poczekać i zrobić na nocnik. Powstrzymała tą resztę i jak posadziłam na nocnik to dokończyła :tak:Wiem, że to jeszcze potrwa, ale już jestem zadowolona, że nauka się rozpoczęła :-)

Kurcze u nas tez masakra 2 sekundy i wstaje a jak go sadzam znowu to sie wścieka. A kiedys tak ładnie siedział.

Ja też się pochwalę, bo jestem dumna z mojej Ani, choć dla was pewnie to nic wielkiego. Zaczęłam Anię dopiero sadzać na nocniczek 2 tygodnie temu. Jak tylko się obudzi to ją sadzam. I od pierwszego razu nie protestowała i ładnie siedzi. Na początku trochę to zawsze trwało (czasem nawet musiałam jej przeczytać całą książeczkę :-)), ale zawsze robi rano kupkę. Potem już ją nie sadzam, bo na razie nie liczę na łapanie siku, a kupkę robi 1 raz dziennie.
W zeszły poniedziałek miała wpadkę. Rano długo siedziała i nic nie zrobiła, więc dałam jej spokój, a potem zrobiła i poinformowała minie po fakcie :-(
Dzisiaj natomiast ładnie zrobiła rano, a potem koło południa znowu jej się chciało i zaczęła na mnie wołać i pokazywać na pieluszkę. Kazałam jej zaczekać i przyniosłam nocniczek. Trochę popuściła, ale resztę zrobiła już do nocniczka.
Bardzo się cieszę.

jejciu - ale wasze maluszki ślicznie siusuaja do nocniczka - :tak: mój to nic z tego nie kuma :-p - raz tylko udało mu się wcelować z sikiem do miski Aresa:baffled:

reklama
A może by tak???

e79c73078dc54ea9med.jpg

Autor: bubery

Do góry