reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nocnikowe zmagania

reklama
Zaczęłam dzisiaj sadzać Anię na nocniku, bo potrzebowałam mocz do badania. I za pierwszym razem - kupka, za drugim też kupka i dopiero za trzecim podejściem dopiero nałapałam i to całkiem sporo moczu :-)
Kurcze fajnie tak - żadnych obsranych pup dzisiaj ;-):-)

My też wczoraj zakupiliśmy nocnik, Kacper miał pierwsze posiedzonko przed kąpaniem, ale bał sie strasznie trzymał sie mnie i próbował wstawać, jak mu mówiłam zrób si, to biedny puścił ze dwie kropelki ale strach mu chyba nie pozwolił dokończyć bo zaraz chciał wstawać. No ale nic pierwsze koty za płoty , jak go będzimy codziennie sadzać to może załapie o co w tym chodzi i przestanie się bać !

Pomału dzieci jakoś się nauczą. My na urlop nie wzięliśmy nocnika także nauka odstawiona na czas pobytu na Słowacji. Postęp tylko taki, że Ania już umie mówić "siii", ale mówi też tak jak bierze wąż ogrodowy i chce wszystkich lać :-D

Alusia mowi "o o o" jak chce lub jak robi siusiu. Goni wtedy szybko po nocnik do lazienki i kaze sie sadzac, ale najczesciej juz zrobic do pieluchy wczesniej :wściekła/y: Jest zatem swiadoma sikania, ale nie umie jeszcze sie powstrzymac. Ze 2 razy sie udalo, ze powiedziala, zatrzymala i zrobila w nocnik, ale to dopiero poczatki.

Moja Julka mówi si i pokazuje na kibelek jak ja albo mąż idziemy do WC Julka mówi mama si tata si ale jak widzi swój nocnik to dalej spiernicza z prędkością światła czyli u nas postępów BRAK!:-(

u nas badzo podobnie,do ubikacji juz z nami musi wejsc,zobaczyc jak i co robimy,mowiac si si:tak:,ale wciaz nocnik be,ale za to chetnie siada na ubikacjie

No bo inteligentne sa dizewczyny. Wniosek nasuwa się sam. Jeśli chcecie mieć postępy musicie zacząć,,, sami siadać na nocnik .

Aga

reklama
Do góry