reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nocnikowe akrobacje

reklama
:szok::szok::szok::szok::-):-):-):-):-):-) no dawno się tak nie uśmiałam i nie zdziwiłam jednocześnie:tak::tak: dla mnie maaaasakra no ale zastosuj i daj znać bo ciekawa jestem opini :-):-)

:szok::szok::szok::szok::-):-):-):-):-):-) no dawno się tak nie uśmiałam i nie zdziwiłam jednocześnie:tak::tak: dla mnie maaaasakra no ale zastosuj i daj znać bo ciekawa jestem opini :-):-)

jesli w koncu zamówie ;-) zbieram sie juz 2 miesiace.. ale badziej mi sie to podoba niz podpaski wielorazowe - ich pranie raczej mnie przerasta :/
nienawidze prania :-( a musze codziennie co najmniej 1 pralke :/

Nadrobić Was to normalnie niewykonalne.

Z moich doświadczeń z nocniczkiem to Juluś zaliczył juz 1 kupkę, bo nie mógł sie załatwić, stękał i stękał, zdjęłam mu pieluszke, popodkurczalam troszke nozki i nic, posadziłam wiec na nocnik, chwila i kupka śliczna. Wiecej nie probowalam ale jak bedzie juz dobrze siedzial to napewno bede sadzac jak juz mi pomyslow na zabawienie braknie. Zuzie tez sadzalam jak miala 7-8 miesiecy tak dla zabawy, czasem cos sie udalo zrobic, potem w lato to juz czesto robila, bo chodzila czesto po domu bez majtek i czesto sadzalam ją. Ale tak ostatecznie to od ok 1,5 roku zaczela swiadomie robic a od niedawna nie zdarzy jej sie "zapomnieć". A byl tez juz taki okres po urodzinach Julka ze kupe mi potrafila w majtki robic non stop. W nocy robi ciagle w papmersa i tez mam zamiar w wakacje sie ich pozbyc.

Mary - gratulacje dla Soni, nocniczek czadowy, chyba tez sprawie taki małemu.

My mamy nocnik grający i taki własnie przekonał Zuzie do robienia na niego siusiu, bo wczesniej nie chciala, a jak gral w "nagrode" to robila bardzo chetnie, teraz sie wyczerpaly baterie i nie gra i nawet nie zwrocila na to uwagi.

A nie kupujcie nocniczkow z niczym z przodu, typu piesek, foczka itp. Ta głowa wystajaca z przodu uniemozliwia dziecku siadanie na niego samodzielnie

Nie obrażając nikogo ale ja osobiście bym zawiadomiła opiekę społeczną gdybym zobaczyła ze matka bije, głodzi noworodka a nie ze uczy je siusiac gdzie tam chce. Ważne ze dziecko nie płacze i nie ma odparzonej pupy. Czy napewno lepsze są matki które trzymają dziecko w pieluszce po kilka godzin bez przewijania??

Ostatnia edycja:
ja wiem ale ja jestem Polską mamą mimo wszystko myślę ze te afrykańskie nie miały by nic przeciwko pampkom i chusteczką :-)
Iza a wyobrażasz sobie nosić dziecko w chuście bez pieluchy ...
no już to soebi wybrażam. Od razu przyszlo mi do glowy jak to Gaja na pozatku wsadzona do chusty zaraz kupke waliła :D

ale co?? wychowanie bez pieluszkowe czy na pieluszkach wielorazowych - które swoją drogą są piękne :-) a widziałaś majteczki treningowe?? też są takie ładne jak te wielorazowe a już dla takich dzieciaczków co z nocniczka zaczynają korzystać :-)
a ostatnio znalazłam ... podpaski wielorazowe i baaardzo mnie to zdziwiło...
hmmm no dziwne może nie jest ale chyba średnio wygodne. Hehe malo postępowe.
Jakoś nie wyobbrażam sobie prać, a potem suszyć... ja wolę szybko i intymnie, nikt nie zauważy...
o a teraz sobie pomyslałam, co jesli trzeba taką podpaskę zmienić np w pracy albo na mieście???? pakuje taka brudna do torby??

mooncup, wrzuc sobie w google.. :-D chyba nie spodoba Ci sie ;-)
:szok::szok::szok::szok:

Nie nadrobie - a tylko chwile mnie nie bylo.

Powiem tylko ze sadzanie na nocnik dziecka ktore dopiero co zaczelo siadac owocuje 8-miesiecznym maluchem ktory zalatwia sie na nocnik i samo wola! Szwagierka wychowala w ten sposob czworke dzieci, wiec wiem co mowie ;)
Cos o Afryce wspominalyscie - w ksiazkach Waris Dirie jest napisane ze matki w zyciu nie uzylyby pampersow, bo wysadzanie jest wygodniejsze, nawet nie przyjma szczoteczki do zebow , bo wola galazki specjalnego drzewa ;)

GRATULUJE SUKCESOW NOCNICZKOWYCH!!!

reklama
Do góry