reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nocnikowe akrobacje

próbowąlam ale wtedy grze się, ze nei chce. Nie moge trafic w ten moment w nocy. A co dziwne jak byl malutki to tak samo jak Michas wcale w nocy nie sikał

ja tlumaczę ale to nic nie daje ale dobrze, bo w takim razie mam jeszcze chwilę czasu, myslalam, ze juz jest maksymalnie za duzy na takie nocne sikanie. Dam mu jeszcze czas do wakacji. Będę w domu to mniej stresów będzie miał.

a jak jest sprytne to wloży łapę do środka i tez mu będzie gralo!
Kilolek, spoko, zalapie. Musi dojrzec. Maciek jest z konca sierpnia. W czerwcu probowalismy przez tydzien-bez skutku, choroba nam przeszkodzila dalej, ale to dobrze. Potem jak skonczyl 3lata, we wrzesniu-tez bez skutku, a w polowie listopada sie udalo :) calkiem sprawnie, tak ze od polowy grudnia juz sam wolal. I nie chcial na nocnik, tylko w nocy do kibelka :)

reklama
(...)

a jak jest sprytne to wloży łapę do środka i tez mu będzie gralo!
Ja bym sie bala wlasnie z tego powodu kupowac grajacy nocnik! Moj Maciek na bank by sprawdzal na jakiej zasadzie to dziala...nie byloby problemu jakby nocnik byl pusty ;) Alanowi tez takiego nie sprawimy. A nakladke na sedes mamy, ale Macio nie szczegolnie ja lubi. Woli albo nocnik albo sedes sam do zalatwiania grubszych spraw. Bo siuski to juz tylko do kibelka.

gdybym coś takiego zobaczyła zadzwoniła bym do opieki społecznej złożyć skargę NIE WYOBRAŻAM sobie noworodka na nocniku:wściekła/y::wściekła/y:
kurcze nie słyszałam o wychowaniu bez pieluszkowym muszę poczytać z ciekawości

hahaha, noworodka na nocniku tez sobie nie wyobrazam :-D wysadzanie dziecka nie jest równoznaczne z sadzaniem go na czyms..

Mary - ładnie :-D
Sylaba - rewelacja! ja mysle, ze mały to jeszcze nie załapał, ale Ty sie nauczylas go wyczuwac :-D jestescie niezwykli !

HAHAHAHAHAHAHAHA :-):-):-):-) NO TAK TERAZ JAK TO CZYTAM TO WIDZĘ ŻE TO NIE MA SENSU ALE MIMO WSZYSTKO UWAŻAM ŻE NOWORODKI POWINNY MIEĆ PIELUCHĘ

natomiast do tego bez pieluchowego wychowania- przeczytałam CO PRAWDA POBIEŻNIE- ten artykuł i ... pozostawię to bez komentarza

HAHAHAHAHAHAHAHA :-):-):-):-) NO TAK TERAZ JAK TO CZYTAM TO WIDZĘ ŻE TO NIE MA SENSU ALE MIMO WSZYSTKO UWAŻAM ŻE NOWORODKI POWINNY MIEĆ PIELUCHĘ

natomiast do tego bez pieluchowego wychowania- przeczytałam CO PRAWDA POBIEŻNIE- ten artykuł i ... pozostawię to bez komentarza

powiedz to milionom afrykańskich mam :-) one uśmieją się z Ciebie :-)

ja wiem ale ja jestem Polską mamą mimo wszystko myślę ze te afrykańskie nie miały by nic przeciwko pampkom i chusteczką :-)
Iza a wyobrażasz sobie nosić dziecko w chuście bez pieluchy ...

ja wiem ale ja jestem Polską mamą mimo wszystko myślę ze te afrykańskie nie miały by nic przeciwko pampkom i chusteczką :-)
Iza a wyobrażasz sobie nosić dziecko w chuście bez pieluchy ...

no niekoniecznie, raczej to niewykonalna przy naszym trybie zycia i w naszym klimacie :-) mi nawet nie starcza samozaparcia, zeby przejsc na wielorazówki :/
ale sama idea strasznie mi sie podoba. Podziwiam tych (te?), którzy to wdrożyli! To w moich oczach pełniejsze rozumienie i pełniejsza symbioza z dzieckiem.

ale co?? wychowanie bez pieluszkowe czy na pieluszkach wielorazowych - które swoją drogą są piękne :-) a widziałaś majteczki treningowe?? też są takie ładne jak te wielorazowe a już dla takich dzieciaczków co z nocniczka zaczynają korzystać :-)
a ostatnio znalazłam ... podpaski wielorazowe i baaardzo mnie to zdziwiło...

reklama
Do góry