reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nocnikowe akrobacje

A jakbyś ją pytała co 15 minut? Wiem, oszalec idzie;-) ale będzIecie miec finansową ulgę jak Wam dwie z pieluch wyrosną:tak: ja na razie odczułam ulgę w kupowaniu mleka - tak musiał byc karton 500g co trzy dni co dawało miesięcznie ponad 150zł. A teraz tylko, odpukac, ok 45 zł. Niby nie wielka różnica ale jednak.

reklama
anawka teraz ty musisz być dzielna :)))
super Wam idzie
myślę, że ona wie kiedy chce się jej siku, teraz musi się nauczyć o tym komunikować. Ja też na początku stawiałam na przypominanie i nagrode w formie naklejek. Teraz juz naklejki to taka se atrakcja, a Pawel juz sam się pilnuje z sikaniem. Znam mniej wiecej jego pory sikania i czasami przypominam, jak wceluje to zrobi siku, a jak nie to wstaje i nieee, ale potrafi przyjsc za 30 minut sam siku. Wiec mysle ze już teraz coraz częściej sam będzie komunikował. Lubi robić "siku" papapa w muszli i spuszczać wodę. No i nocnik musi być pod jego łóżeczkiem tam ma swoje miejsce.

anawawka no to super, ze jest postep ;) gratulacje dla Hani:)

haha, etna moj to lubi ale tylko wode spuszczac:zawstydzona/y: siadac na nakladke chcialby co 5 minut, siedzi 3 sekundy wstaje, splukuje i bije brawo. Pytam sie Go: " Czemu bijesz brawo jak nie bylo siku?" a Kuba w smiech, ucieka do pokoju i krzyczy"mama byś byś (byc, byc:-D), nie wiem czy to znaczy, ze w koncu bedzie czy ze bylo :))

Polaa pawel musi nawet sam wylac siku z nocnika i spuscic wode, na nakladce czasami siedzi zdecydowanie woli nocnik :)
Bobrze, że Kubuś chce chociaż siadać na nakladke wszystko przyjdzie z czasem zobaczysz, ale jak chce to go sadzaj moze w koncu sie uda

Dziunka - jak jestem w domu to jestem upierdliwa dobólowo i sadzam prawie co 15 min. , babcia jak była też tak robiła, gorzej jak tatuś ma opanować to towarzystwo.... Ano ulga finansowa będzie, ojj będzie :-D
Etna - dokładnie, musi się nauczyć komunikować... teraz gdybym była skupiona tylko na niej to drobne subtelne rzeczy bym widziała... charakterystycznie złącza nogi, ma dziwną minę i paluchy idą do kroku, a że to tylko jest czasami taka szansa na skupienie uwagi na Hance to tak wychodzi. Jej też się zapewne podoba zaczęcie kontrolowania procesów biologicznych i ciągłe pochwały, nagrody itp. , ale też musi wyłapać sama te subtelne znaki ciała co do tego wszystkiego.A świat jest taki ciekawy, że czasami się zapomina...
Polaa - to jeden z pierwszych etapów;-) następne będą tylko trzeba poczekać. :-D

Tak, Kuba zdecydowanie woli nakladke:tak: a najbardziej lubi na stojaco:-D
juz sie kilka razy zdarzylo, ze zrobil siku jak byl na nakladce a na nocniczku moglabym policzyc na palcach jednej reki:zawstydzona/y: No ale tak jak piszecie, wszystko przyjdzie z czasem (mam nadzieje;-)).

Gosiulek - brawo...

A ja odkąd przyszłam z pracy ścieram mokre plamy... mam wrażenie , że Hanka podsikuje z radości... poza tym żłopie jak pijusss.. Po prostu dziś załamka.. przed moim przyjściem tylko w majtach wylądowała kupa:wściekła/y:

reklama
My właśnie kombinujemy na temat fotelika.. wczoraj był prany, nie wysechł jeszcze, wiadomo pogoda, trzeba więc coś wymyślić, by było dobrze, wygodnie i jednocześnie jeśli się zdarzy wpadka, można było szybko usunąć.

Do góry