reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nocnikowe akrobacje

reklama
U nas nadal awersja na nocnik i nie wiem dlaczego. Musze chyba odczekac troszke. Po dworze jak lata w majteczkach to jak chce mu sie siku to próbuje zdjąc kuca i sika. CZasem nie uda mu się zdjąc majtek to w nich kuca, ale pozycja odpowiednia jest. Ale w domu łapie się za siusiaka przebiera nogami jak mówie, zeby usiadł na nocnik to mówi nieeee i w końcu sika w majtczki. Nie wiem co jest?

pathanka a moze nakładka na sedes? Antek ma swój kubeczek plastikowy i sika w niego an stojaco. Ma ogromny talent do obsikiwania sie i kubek wtedy jest pomocny :)

pathanka minie szybciej niż myślisz, u nas każdego dnia bunt, na co innego,ale walczymy dalej. Dzisiaj nawet było nocne sikanie w nocnik, bo Pawełpiszczał przez sen i nie mógł spać. Z nocnika mi zlatywał nie mógł się ocknąć iw końcu zrobił w pampersa, po 30 minutach sie obudził i musiałam ściągać pampersa,bo nie chciał w nim spać i do rana już było sucho i dziecko spało bez pobudki.Myślę, że i z tym nocnym wysadzaniem dojdziemy do wprawy.

u nas znów ślicznie - w sumie na drugiej kupce wpadka bo za późno zawołał i zaczął robic w trakcie ściągania ale to nic :)) wszystko inne idzie ślicznie do nocnika i nawet po 4 godzinnej drzemce tetra sucha. Jak tak dalej bedzie powiedzmy do konca tyg. to przestane zakładać na drzemkę pieluchy. Nocny pampek zsikany w 30%.

Gratki kobitki..
a ja mam tragedię... tylko proszę nie śmiać się..;-)
Hanka ma tak mały tyłek, że jak jej się podoba nocnik, to jej wlatuje tyłeczek do środka.. kiedyś jak mieliśmy pobrać mocz do badania, to nam wleciała... miała wtedy z 8-9 miesięcy. Teraz jej kupiliśmy sanochodzik, bo chciała, ale ją w tyłek kłuje, ma aż czerwoną krechę:wściekła/y::-(

anawawka biedna Hania

pathanka u nas tez nienajlepiej i tez sie zastanawiam czy nie odczekac, moze dla Niego za wczesnie. Kurde nie wiem czy mam sie juz martwic?? On siada na nocnik, ale wstaje po chwili, staje i sika na podloge :( tlumacze, tlumacze ale chyba nie dociera :( ale to co nie powinien zrozumiec to zawsze zrozumie:/
najgorsze jest to, ze jak chodzi w mokrych majteczkach to mu to nie przeszkadza:szok:
dzisiaj rano Go troche przetrzymalam (oczywiscie nie za dlugo) i mowie, ze teraz ma mokre majteczki i jak nie bedzie dalej siusial na nocnieczek to bedzie chodzil w mokrych a On powiedzial tak :) no super :/ i poszedl sie bawic wiec sie zlitowalam i przebralam, ach...:(

anawawka biedna Hania

pathanka u nas tez nienajlepiej i tez sie zastanawiam czy nie odczekac, moze dla Niego za wczesnie. Kurde nie wiem czy mam sie juz martwic?? On siada na nocnik, ale wstaje po chwili, staje i sika na podloge :( tlumacze, tlumacze ale chyba nie dociera :( ale to co nie powinien zrozumiec to zawsze zrozumie:/
najgorsze jest to, ze jak chodzi w mokrych majteczkach to mu to nie przeszkadza:szok:
dzisiaj rano Go troche przetrzymalam (oczywiscie nie za dlugo) i mowie, ze teraz ma mokre majteczki i jak nie bedzie dalej siusial na nocnieczek to bedzie chodzil w mokrych a On powiedzial tak :) no super :/ i poszedl sie bawic wiec sie zlitowalam i przebralam, ach...:(

Pola, Alicji też mokre majty nie przeszkadzają. Może to jeszcze nie ten moment :) ja każdym razie nie naciskam na razie bo przed nami jeszcze cystografia, wiec temat sikania jest drażliwy.

reklama
my dzisiaj rano w majteczkach i pod wieczór. W między czasie kilka godizn męki kpowej :/ ale udalo się wreszcie. Jutro możemy spokojnie ćwiczyć, bo pojutrze juz się zacznie marudzenie o kupę :/

Do góry