reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nocnikowe akrobacje

reklama
Młody od rana w majteczkach :)) Dwa razy zrobił wielkie oczy i trzymał sie za pupe i mówił "ojej pupa" - no ale fałszywe alarmy nic nie zrobił. Za trzecim razem tez tak zrobił ale zesiuniał sie - nie wiem tylko czy powiedzial mi w trakcie sikania czy popuścił biegnac do nocnika.........Uff pierwsze koty za płoty :D Ide dzisiaj po wiecej majtek :D:D:D:D:D

Młody zasnął z tetrą. Podsumowanie naszych pierwszych 4 godz. w majtkach. Zesikane 5 szt. Sie juz czyste suszą - pewnie wyschną zanim młody wstanie. Niestety żadne siku nie trafiło do nocnika ;//// albo za późno wołał albo zesikał sie i po fakcie zdejmował majty i leciał na nocnik. Problem tez w tym ze On sam chce sciagac i zakładac majtki wiec to troche trwa bo mnie nie zawoła tylko ŚAM. Pocieszajace jest chociaż ze juz kojarzy że trzeba lecieć na nocnik. A ze nie siada na czas. To nic, kiedyś się z nocnikiem zgrają :D

Ostatnia edycja:
a ja juz mam to za soba mała jest samodzielna ale teraz juz niechce na nocniczek tylko na duża ubikacje wiec co chwilke musze z nia chodzic ale co do pampersa to niewiem co to jest bo zakładam jej jedynie na nocki i to dopiero jak zasnie hehe wiec uwazam ze to normalne ze dziecko mi robi juz na ubikacje wkonczu mapółtora roczku mam dwoje dzieci i obuywoje szubko sie nauczyli

laura "normalne " pewnie tak , ale tez bardzo indywidualne dla dzieci. Nie ma sztywnego "terminu" , w którym dzieci zaczynają kontrolowac zwieracze.Inne szybciej , inne pozniej

Mama jakis postep jest

Oj a ja tu przeżyc nie mogę tych Waszych postępów i mam tylko przed oczami szufladę z tetrówkami i szufladę z majtkami Julki:-D i babcię nad głową z tym samym tekstem na ustach "Gosia, nocnik jest w łazience":-D także presja z każdej strony a matce się nie chce:-p

U nas zamiast postępu cofnięcie. Od 3 dni nocnik wróg publiczny nr 1 nie mam pojęcia co mu sie odmieniło. Po dworze biega w gatkach, ale tak zajęty jest zabawą, że nie ma czasu. Nie wiem od czego tu teraz zacząc zaprzyjaźnianie z nocnikiem ???

My rano i po powrocie cały czas w majteczkach. 2 maluśkie siki na podlogę, reszta utrzymana do czasu założenia pieluchy na wyjście :/no nic, grunt, ze chętnie siada na nocnik i że chodzi w majteczkach.

Wzięłam się za Asię - głównie dlatego że i tak rozebrac do basenu musiałam;-)

Bilans na dziś:
0 zasikanych majtek
4 siusie do nocnika
1 siuś na trawę
1 kupa do basenu
1 kupa na trawę

No ale w majtki nie narobiła więc nie było tak źle:tak:

reklama
podsumowanie dnia:
wszystkie majty zmoczone, zero siuśków do nocnika ;/;/;/ jedna kupa w pampku po przebudzeniu, druga w tetrze po przebudzeniu zrobione tak szybko ze nie zdarzyłam zdjąc pieluch ;/ idzie nie najlepiej........

Do góry