reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nocnikowe akrobacje

Ja???????? chyba bedzie drugi tydzien
Są dni, że pawel wola, przynosi nocnik, ciagnie mnie za reke, a sa "chwile" ze nie ma czasu zaganiany zabawa. Najlepiej jest na podworku, kuca sobie i podsikuje kiedy chce i nie musi wolac. Tylko pawel jeszcze slabo sie komunikuje w sensie doslownym, wola mama, bleee, krzyczy musze sie domyslac. Super by bylo gdyby wolal chociaz sisiu. No ale sie nie poddaje, maly po nocy budzi sie z suchym pampkiem wiec jest nadzieja ze bedzie dobrze.
Czasami glupieje, bo na podworku mozna sikac bez wolania, a w domu trzeba wolac bo krzycza. trzeba czasu aby sie unormowalo mysle

reklama
No to gratuluje - 2 tyg. to nie dużo moim zdaniem na takie osiągnięcia. Ważne ze Paweł rozumie o co chodzi a kiedy moze wołac a kiedy nie to juz sobie poukłada :) Widzisz mój wyraźnie wie i mówi siku, isis, kupa itp a nie sygnalizuje na czas;/ widac musi to zsynchronizować, troszke moze to potrwac. Co dziecko to inaczej. A powiedz mi piszesz ze na dworze Paweł sika sobie bez wołania. Ale ze jak? Lata z gołą pupą? Czy sika przez majteczki, albo je sam zdejmuje? Bo mój dzisiaj bezkarnie popuszczał przez majtki na dworze. Przez to ze byli goście niestety nie kontrolował sie i nie wołał :(

anawawka a jak u Was pożegnanie z pieluchą?? jak laski??

kurcze ale u nas pospolite ruszenie z pieluchami, martolinka z etną sie pochwaliły i wszystkie z zapałem zaczęły dzieci oduczać ehehehehhee.

Ostatnia edycja:
U nas pożegnanie z pieluchą w zasadzie nijak... mają majtasy i poza tym nic... Gonia jeszcze jak się ją posadzi , "powisi w powietrzu" to robi coś zachęcona dźwiękiem wody lub słynnym "psi,psi" , a Hanka .. no cóż wręcz odwrotnie na nią dźwięki działają stopująco... wrrr

No nawet jak przez wakacje sie nie Marcel nie nauczy to przynajmniej pupke przewietrzy a i troszke coś moze zakoduje.

Anawawka - moze Gonia szybciej zacznie uzywac nocnika i Hanka podpatrzy od młodszej siostry ze nie taki diabeł straszny ;) Byle zaś sie nie zawstydziła i nie dało to odwrotnego skutku ;/ eeeeeee tam w koncu sie uda. W koncu nikt nie robi wiecznie w pampki :)

Ostatnia edycja:
No to gratuluje - 2 tyg. to nie dużo moim zdaniem na takie osiągnięcia. Ważne ze Paweł rozumie o co chodzi a kiedy moze wołac a kiedy nie to juz sobie poukłada :) Widzisz mój wyraźnie wie i mówi siku, isis, kupa itp a nie sygnalizuje na czas;/ widac musi to zsynchronizować, troszke moze to potrwac. Co dziecko to inaczej. A powiedz mi piszesz ze na dworze Paweł sika sobie bez wołania. Ale ze jak? Lata z gołą pupą? Czy sika przez majteczki, albo je sam zdejmuje? Bo mój dzisiaj bezkarnie popuszczał przez majtki na dworze. Przez to ze byli goście niestety nie kontrolował sie i nie wołał :(

anawawka a jak u Was pożegnanie z pieluchą?? jak laski??

kurcze ale u nas pospolite ruszenie z pieluchami, martolinka z etną sie pochwaliły i wszystkie z zapałem zaczęły dzieci oduczać ehehehehhee.
pawel na podworku lata bez gaci i sobie podsiuje, albo np w czasie jazdy samochodem: zatrzymuje sie sciagam wszystko i lata po lesie czy trawce z gola pupa i sika. jak zakladam majtki i w nie nasika to stanowczo reaguje i mowie że ojj ojj, on wtedy wytyka jezyk i mowi bleee. Musi wiedziec, że goly moze robic siu, a ubrany to musi wolac. No i w domu tez musi wiedziec ze sikanie to tylo na nocnik, a nie na podloge. Jest tego troche wiec trzeba dzieciaczka dac czas zeby polapaly co i jak.

Ciesze sie, że was zmotywowalysmy :)
Mnie zmotywowala moja ciotka, ja potem martolinke i teraz wasza kolej :)

dziunka super, że sie wzielas do roboty !!!!! Dacie radę i wy. Kupa sie nieprzejmuj, najpierw niech sie sikac nauczy

reklama
Lagajka moja wczoraj i w majtach i na gołej pupie:tak: wolę w majtkach mimo wszystko, bo jakby zrobiła kupę to tak szybko nie pobrudzi mebli:-D

Do góry