reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nocnikowe akrobacje

W naszym odpieluchowują, dowiadywałam się. Tak samo jak odzwyczajają od smoczka, butelki. I ciekawa jestem jak to robią przy tylu dzieciach:sorry2: do przedszkola to wiadomo - bez pieluchy.

No właśnie idę w pon dowiedziec się co i jak, bo dodzwonic się nie mogłam. Nie wiem czy damy, ale prawdopodobnie będziemy zmuszeni.

reklama
kilolku z tego co wiem to do żłobka nie trzeba odpieluchowac. Wszystko zalezy od checi pan w złobku i w niektórych odpieluchowuja :)

Moj Kuba mnie dzisiaj zaskoczyl, rano trzyma sie za pampersa i wola mama, a ja szybko sciagam Go, lece po nocnik a On do lazienki wiec ja za Nim z tym nocniczkiem a On sie drze: Neee, wiec kurde nie wiem o co chodzi, a On staje przed kibelkiem, trzyma siusiaka i sika po plytkach, chodniczku bo mial za wysoko:-D podpatrzyl chyba u tatusia :)

Dzień bez pieluch = dzień zmęczony
Ale juz coraz lepiej
Wracajac od Dziunki musialam sie zatrzymac w polowie drogi bo Pawel chcial siku i piszczal. Wyciagnelam, puscilam do lasu i sikal gdzie popadnie po trochu jak piesek i bil sobie brawo. Tyle sikal ze mi tez sie zachcialo i sikalismy razem :p (wybaczcie to wyznanie)
Potem dojezdzamy skkrótem do domu i las no to pawel piszczy, ze chce siku (zeby on tak w domu glosno wolal) wysadzam go i sika, za chwile patrze a on kuca i cisnie, kupa jak nic, wzielam miedzy nogi, troche sie prezyl ale dowalil do konca. Moge byc z niego dumna dzisiaj. (chcialam mu dac wiaderko, ale kategorycznie odmowil, no i sika jak "baba"). Wiec Pola mozesz byc dumna z synka

etna ja to bym chciala, zeby Kuba sikal jak "baba" ale za kazdym razem jak mu sie chce:tak: a nie ze raz na ruski rok po mesku hehe ;) ale nie powiem, dumna bylam rano jak nie wiem co ;)

Etna ja to się też zaraz posikam ze śmiechu:-D

to sikaj :-D, ale to jeszcze nic. Trzeba bylo widziec moja mine jak wlazl w to co narobil grrrrr:eek:. To byl moment, wzielam z samochodu woreczek zeby to zebrac, a on w tym czasie sobie w to wlazl i zaczal ciapac. Co za radosc polazic sobie w guwienku, usmiech od ucha do ucha:cool2: i trampeczki cuchnely sobie w bagazniku

reklama
Etna cuuudnie :)
Pola brawo dla dzielnego chłopaka!
Mariśka kupkę już robi w 90% przypadków tylko do nocnika. Z siusiu bywa różnie, jak puszę ją z gołą pupą to trafia w większości do nocnika, chyba że zapomni się w zabawie, albo postanowi nasikać na łóżko (hobby jakieś chyba, oszaleję przez to). Wystarczą jakiekolwiek majteczki żeby sikać po nogach. Z mokrą pieluchą też lata bez mrugnięcia okiem.

Do góry