reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nocnikowe akrobacje

U nas narazie kupe woła, a siku leje ile wlezie.
W dzień kłade go bez pampersa i nie sika, więc jak sie obudzi to wiem ze mu sie chce i wtedy na nocnik go sadzam i robi. Wogole to przypomniało mi sie ze mam w piwnicy nocnik pieska, jest co prawda niewygodny bo ciezko na nim usiasc przez głowę pieska ale Julek bardziej chętny na niego sikać, jak zrobi siku to głaszcze pieska po głowie i mowi "cacy". Pamiętam ze Zuzia tez nie chciala robic az poszlismy do sklepu i sama sobie wybrała nocnik - różowy:-)

reklama
No ja od dziś mam nadzieję ruszyć na ostro z pieluchami... wsparcie przyjedzie, może się uda obie oduczyć. Gonia jest inteligentna, nie łamią jej wpadki, więc z nią pójdzie łatwo, gorzej z Hanką.. Wczoraj założyłam jej eksperymentalnie majty na spacer i wzięłam ciuchy na zmianę, nie sikała. Na nocnik przed spaniem też nic nie zrobiła..:zawstydzona/y:

i ja się biorę,ciepelko przyszlo, podejście druuggie przeprowadzimy. Po trochu na razie. niestety sprawy kupowe znów się skomplikowały, bo znów 3 dni kupy nie ma. Młody narzeka ale nie chce przyprzec. Jestem pewna, ze jakby stepnał ze 2 razy to by zrobił. w tej chwili to nie ma sensu, bo marudzi o to kupsko, ale jak tylko kupa się pojawi (mam nadzieję, ze dzisiaj) ściagamy pampka.

i ja się biorę,ciepelko przyszlo, podejście druuggie przeprowadzimy. Po trochu na razie. niestety sprawy kupowe znów się skomplikowały, bo znów 3 dni kupy nie ma. Młody narzeka ale nie chce przyprzec. Jestem pewna, ze jakby stepnał ze 2 razy to by zrobił. w tej chwili to nie ma sensu, bo marudzi o to kupsko, ale jak tylko kupa się pojawi (mam nadzieję, ze dzisiaj) ściagamy pampka.

kilolku, ja myślę że dzieci są bardzo wrażliwe na punkcie takich rzeczy jak swoje "zwieracze" :)
Tutaj jest troche o tym: Informator dla dzieci i rodzic�w
Alicja podobniue reaguje teraz na zachętę zeby zrobiła siku, jak twój młody na kupę. Czasami zrobi na nocnik, ale najwyżej raz dziennie jak zapytam czy chce usiąść na nocniczek to się zgadza i nie zawsze wtedy akurat jej się chce. Ja na razie nie naciskam, będę próbować codziennie, ale kiedy zaskoczy to nie wiem :)
Teraz będzie ze mną 3 tygodnie, wiec spróbujemy - niech tylko biegunka się skończy.

Antek dziś cały dzień łądnie wołał. Miał dwie wpadki- u cioci Dziunki sie zapomnial i nasiusiał w majteczki potem sam zrobił sobie oj oj :) Potem w kolejece nasiusiał , ale wybaczam mu bo to poczatek . Mam tylko taki "problem , ze on bardzo czesto woła , nawet co 15 minut. I powiem , ze to meczace.
Trzymam kciuki za odpieluchowujace

Ja od dzisiaj przyzwyczajam małego z regularnym wysadzaniem. Tetry na razie nie ściągam bo nie woła kompletnie. Jak juz bedzie czaił baze i bedzie sie starał wiecie nooooo tak juz kontrolowac, pamietac, wołac choc troszke to sciagne. No nie wiem tak mysle po pierwszym dniu. Wszystko wyjdzie w trakcie. Ja majtek poki co mam 6 par bawełnianych + 4 majtki z ceratka - takie do tetry. ZObaczymy kiedy tylko z nich bedziemy korzystac.
Aha dzisiaj było raz siusiu do nocnika...raczej przypadek bo sam nie wołał tylko siedzial i sie udało.
Raz na stojąco 3 cm przed nocnikiem :D a reszta w pieluszke ;/

my 2,5 godziny w majteczkach (bo kupa byla o 17) kilka razy drobił nóżkami i łapał za susiaka wołaja "ojoj" ja go biegiem na nocnik ale posiedzial troche i nic nie zrobił. I tak kilka razy. Ale w majtki tez nie zrobił. Napoilam go w między czasie, przelewalismy wodę z metalowych kubeczków i nic :/
ale sukcesem jest że mu brak pampersa nie prrzeszkadzał

CHCIAŁAM ZAKOMUNIKOWAC ŻE JESTEM W GŁĘBOKIM SZOKU. Antonio i Pablo wołają że chcą siusiu i siusiają gdzie trzeba:tak: kilka dni i dziewczyny zapomną co to pieluchy:tak: jesteśmy z Asią mocno zawstydzone:zawstydzona/y: najgorzej że muszę do pracy wrócic więc nie mam czasu na odpieluchowanie... ciekawa jestem jak to w żłobkach robią:confused:

reklama
a w żlobkach odpieluchowuja, nie trzeba samemu? Michaś co prawda do przedszkola idzie, nie do żlobka, wiec wielka róznica ale warunek jest, ze ma sikac na nocnik ale to jeszcze do listopada daleko.
A Wy od kiedy do żłobka, tera z już?

Do góry