reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nocnikowe akrobacje

Hehehehhe u nas równiez nie jest łatwo on tak samo próbuje zwiewac, wszystko go interesuje, wzorek na panelach albo okruszek, jak go zabawie to sprawdza piętą czy twarda podłoga i czy fajny odgłos jest... mówie wam a dzisiaj tak sie naciągał do zabawki ze spadł i nocnik wylądował na nim. Kupa śmiechu..... na szczescie te posiedzenie było bez zawartości.....uf

reklama
o ciesze się że nie jestem jedyna mama na tetrze w listopadówkach, ja też wierzę, że wielorazowe pieluszki przyspieszają korzystanie z nocniczka. Używam też pieluszek bambusowych, mikrofibrowych, konopnych i muślinowych. Jak dla mnie tetra i muśliny są super i rzeczywiście nie takie to pieluszkowanie strasze jak się może wydawać.
A jak wam się sprawdza nocnik typu kaczuszka bo ja mam taki u teściowej i nie bardzo nam pasuje ciągle nam siuski górą wylatują ( w domu mam takie z IKEA i jest diużo wygodniej)
A tak wogole to BRAWA dla Marcelkowych sukcesów !!!!!

Na nocnik na razie nie narzekam, mały ma sie o co oprzeć a siuski nie wylatuja bo mu siurolka poprawie i jest git poki co. Na razie korzystamy 2 dni wiec wiadomo .... ale mały nie wpada do niego, wygodnie mu, nozkami opiera sie o podłoge, ma oparcie na plecki to tak na teraz. Reszta wyjdzie w trakcie.

Sylaba pierwszy raz słysze o pieluchach bambusowych, mikrofibrowych, konopnych i muślinowych. SZOKKK musze poszperac po necie......zaciekawił mnie temat ;p

Oj to uważaj bo można łatwo wpaść w pieluszkowy nałóg (ja wpadłam po uszy i wciąz kupuje nowe pieluszki bo takie śliczne ostatnio nabylam dalmatyńczyka i brązową w zielone kropy - obie bambusowe)

Jak chcesz sie dowiedzieć wiecej o wielorazowych pieluszkach to polecam forum
Pieluchy, wychowanie bezpieluszkowe

tylko pamiętaj ostrzegałam przed nalogiem;-)

Wyjątkowa spokojnie, nie musisz się spieszyć :) Ja Julce kupiłam jak miała półtora roku i ewidentnie wykazywała zainteresowanie tym co robi do pieluszki, wiedziałam kiedy itd. Wtedy nauka zajęła nam może miesiąc i potem już tylko pampek był na noc, zaraz z tego też zrezygnowaliśmy.

Teraz mam nocnik, ale Asia nie chce, nie kuma, często się zdarzy że robi w pampersa po bezowocnej posiadówie na nocniku. No chyba że ją wezmę sposobem i nóżki czy rączki moczę w wodzie - no ale to bezsens jakiś ;-)
Ale męczy mnie strasznie przewijanie kup :baffled: I wiele bym dała za robienie ich na nocnik...

DZIECI W WIELORAZÓWKACH SĄ MEGA SŁODKIE:tak::tak::tak: Mam tu w mieście dwie koleżanki i jak widzę maluchy we wzorzystych wielorazówkach to cała gęba mi się smieje:-D dla mnie niestety za drogi interes, ale z chęcią bym w to weszła, chociażby dla samego widoku:tak:

U nas tez nocnik jest, ale jako zabawka, czy przyrzad do posiedzenia. Ciesze sie, ze tomi sie go nie boi. Gdzies czytalam, ze dzieci zaczynaja kontrolowac zwieracze cos ok 18 mca zycia, wiec pewnie blizej tej daty bede uczyc malego co i jak :)

Dziewczyny, chce kupic pierwszy nocnik, doradzicie cos? Ma ktoras grajacy tron itp? Sprawdza sie to? Czy jedziecie na tracycyjnych?
Wiem, ze byly wczesniej linki ale teraz jak uzywacie mozecie dodac opinie:)

reklama
Też mam takie 2 i bardzo sobie chwalę u teściowej mam taki zwykły z kaczuszką i to jest porażka , pupa wpada zagłęboko do środka i małemu niewygodnie.
W biedronce są fajne nocniczki po ok 15 zł ale chyba tylko z pozytywką ( i nakładki na sedes super wygodne - wypróbowane !)

Do góry