reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nocnikowe akrobacje

reklama
kurcze ja myślę ze on taki wydziwiany ale wrażenie robi
no i wielkościowo to na spory wygląda...
nie umiem ię zdecydować skłaniam się do tych HOPPOP ale one nie mają opieradełka no i może nie wygodnie
bosh ale mam problemy hahahahahaha ŻYCIE MATKI JEST CIĘŻKIE :-)
może to głupie ale dzieci się chyba nie opierają korzystając z nocnika , zresztą dorośli raczej też nie (przynajmniej ja się nie opieram) , myślę jednak że jak tutaj ktoś wcześniej pisał że dobrze żeby nocnik był wyglądem do kibelka podobny to później może dziecku będzie łatwiej się przesiąść z małego na duży

może to głupie ale dzieci się chyba nie opierają korzystając z nocnika , zresztą dorośli raczej też nie (przynajmniej ja się nie opieram) , myślę jednak że jak tutaj ktoś wcześniej pisał że dobrze żeby nocnik był wyglądem do kibelka podobny to później może dziecku będzie łatwiej się przesiąść z małego na duży
zgadzam sie duzo dzieci boji sie bo tam jest "dziura" wiec ja chce kupic nocnik do sedesu podobnego zobaczymy czy to sie sprawdzi powiem wam za 2-3 lata hahahaha jak maly bedzie z kibelka korzystal :D

Zaświadczam że się opierają :tak: - bynajmniej niektóre ;-)
Ta nasza żaba jest na tyle wysoka ze Sonia jeszcze nie dotyka do ziemi wiec opiera sie i to standardowo :tak:

Heh, widze ze watek sie rozwinal i z latwoscia kazda moze tu teraz znalezc fajowy nocniczek dla dzieci. Weszlam tu, bo sama zastanawiam sie, czy nie zaczac wysadzac Marysi. Poczatkowo planowalam, jak skonczy roczek ale teraz juz sama nie wiem. My mamy takie krzeseleczko
Bumbo™ baby sitter seat in blue : mothercare- Nursery Equipment, Maternity Clothes & Baby Shop
przypomina on do zludzenia nocnik i mala juz 3 razy siedzac w nim wystekala kupe do pampka. Mysle wiec, czy nie sprobowac zwyklego nocnika. Wiem, ze czasem to naprawde dluuga droga i im wczesniej bedziemy probowac, tym lepiej.

Czy ktoras z was (wiem, ze Mary tak) wysadza jeszcze dziecko na nocnik? Jak to wyglada? Po prostu sadza sie dziecko bez pieluchy raz dziennie, a moze kilka razy?

mi też się wydawało że bardziej się do przodu pochylają niż opierają:sorry2:

a kto oprócz mary sadza już na nocnik??

ja się zastanawiam czy jest już sens , czy nie lepiej zacząć jak małe zaczniej czaić że coś ma w gatulkach i będzie wołać, czy wogóle dawać znać że chce siku czy kupę.. wterdzy z dzieckiem na nocnik.. czy jak??:confused:

słyszałam że dobrze jest sadzać jak dziecko już samo siedzi ,ale nie wiem ile w tym prawdy , ja zamierzam zacząć sadzać Kubę póki nie chodzi bo nie będzie uciekał ;) i mam nadzieje że się szybko przyzwyczai

no i mamy nocniczek ... tylko teraz jak przyzwyczaić dziecko ? wydaje mi sie ze najlepiej rano <u nas przynajmniej kupa zawsze rano> codziennie systematycznie sadzac i dziecko przyzwyczai sie a jak wy zamierzacie uczyc?

no i wstawiam fotki Króla na TRONIE haha

IMG_0135.jpg IMG_0134.jpg IMG_0133.jpg
pencil.png

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry