reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nocnikowe akrobacje

U nas przełom, od dwoch tygodni (po okresie buntu) Oli woła ze chce siku. Zaczęło sie u tesciów i teraz w domu cały czas woła ze siusiuuuuuuuu. Na spacery pampek do spania tez. Nie stresuję sie tym, wiem ze i na to przyjdzie czas, czekam do wiosny, lata, albo do momentu w ktorym będę czuła ze to teraz :)

reklama
Oli jak czuje ze ma pieluszkę robi w nią i mowi ze teraz zrobi siusiu w pieluszkę ja mu pozwalam bo przeciez nioe bede go wysadzac na takim mrozie a całego spaceru nie wytrzyma zeby nie robic siusiu, Spacerujemy ok 2h codziennie, a bardzo często jest tak ze pod wpłuwem zimna Oliskowi zaraz chce sie siku, jak tylko wyjdziemy a jestesmy przed wyjsciem wysikani. Na spacerku robi w pieluszkę siku, staje i mowi ze robi albo sie pyta mamusiu mam pieluszkę mogę zrobic siusiu?

U nas też pielucha na spacery i na noc. Ale też się tym wcale nie przejmuje. Zużywa jedną pieluszkę dziennie, więc idzie przeżyć. Na spacerach woła siku, a ja mówię żeby zrobił w pieluszkę, ale potem chodzi taki kraczaty, bo mu pewnie niewygodnie. Wiem że to go trochę dezorientuje, ale nie mogę mu nie założyć bo czasem lubi zrobić w majty, a w takim mrozie to zamarzło by momentalnie. Jak było cieplej to czasem go wysadzałam ale było strasznie ciężko go rozebrać z kombinezonu, a potem już nie był taki otulony, np podkoszulka nie wkasana. Bedziemy podlewać trawkę na wiosnę:-D. A nocne odstawianie zacznę koniec wiosny/lato.

A Wasze już spią w nocy bez pieluszki?

My tez uzywamy tylko pieluszek na nocne spanko...no ale czasem wstanie z rana i dalej ma pieluszke sucha wiec widocznie jest coraz lepiej :-) no my na dworze normalni esie wysadzamy( no ale u nas nie ma mrozow -20...przy lekkim mroziku i tak majtki ida w dol i siusiamy gdzie sie da :) najgorsza dla mnie jest sytuacja w autobusie...bo mam niby specjalny skladany, przenosny nocnik no ale przeciez nie rozlowe go w autobusie...wiec czasem jak zawola no to wtedy jej zakladam pampa( zdarzylo mi sie to dwa razy, raz nasiusiala w pieluche a drugim razem trzymala az dojechalysmy do domku ale caly czas mi mowila ze chce nadal siusiu)

U nas też pielucha na spacery i na noc. Ale też się tym wcale nie przejmuje. Zużywa jedną pieluszkę dziennie, więc idzie przeżyć. Na spacerach woła siku, a ja mówię żeby zrobił w pieluszkę, ale potem chodzi taki kraczaty, bo mu pewnie niewygodnie. Wiem że to go trochę dezorientuje, ale nie mogę mu nie założyć bo czasem lubi zrobić w majty, a w takim mrozie to zamarzło by momentalnie. Jak było cieplej to czasem go wysadzałam ale było strasznie ciężko go rozebrać z kombinezonu, a potem już nie był taki otulony, np podkoszulka nie wkasana. Bedziemy podlewać trawkę na wiosnę:-D. A nocne odstawianie zacznę koniec wiosny/lato.

A Wasze już spią w nocy bez pieluszki?

u mnie wszystko tak jak u Ciebie,wiem kiedy sika na dworze bo zstga a potem wlasnie kraczasto chodzi.nie ma opcji na sikanie na mrozie.chyba bym musiała na lep upasć totalnie:sorry2:

No tak się pytam, bo to trochę tak mieszanie, raz może siusiać w pieluchę, innym razem każą mu na nocnik;-) W każdym razie - byle do wiosny ;-)

No ale ja miałam ułatwienie bo Asia od początku potrafiła 2 godziny na dworze wytrzymać bez siusiania...

Ewelia
no Asia w nocy bez pieluchy od ponad pół roku, ale nie poszło tak raz, dwa;-)

reklama
U nas pojawił się problem z sikaniem. Jasiek od lipca jest nocnikowy, tylko na noc ma pieluchę. Niestety od czasu wizyty u chirurga nastąpił regres. Po wizycie tydzień chodził w pampku, bo bał się usiąść na nocnik. Po tygodniu udało się go namówić na nocnik, ale niestety od tego czasu nie woła tylko muszę go sama wysadzać. Początkowo nie robiłam z tego problemu, ale już miesiąć to trwa i narazie nie widzę chci, żeby to zmienić. Nie wiem czy zacząć od początku nie wysadzać, czy jeszcze czekać ???? Czekam na rady.

Do góry