reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nocnikowe akrobacje

dzięki. nie wiem jak to z przedszkolem będzie, bo w pielusze nie przyjmą. Chyba, ze moze gdyby miał jakieś zaświadczenie od lekarza, bo on normalnie paranoje ma. Minuty bez pieluchy nie usiedzi, nie mówiąc żeby na kibelek usiadł.
Któregoś dnia przed kąpielą chciał tak jak Kuba siku zrobić ale podszedł do sedesu i nie mógł dosięgnąć a na stołeczku siie bal i teraz już się nie chce do kibla wcale zblizyć. Stranszie ot moje dziecko zestresowane

reklama
pewnie Ameryki nie odkryje jak Ci powiem że trzeba czasu.a gdybyś mu tak nałozyła majteczki spodenki niech biega po domu.bedzie sikała wiadomo ale może zacznie mu to przeszkadzać ze mokro co?

on się nie zsika w majtki. Ne ma mowy. Potrafi 4-5 godzin trzymac, dlużej nie miałam serca go przetrzymywać, bo on wyje, płącze że chce siku i woła o pieluszkę ale sie nie zesika. On już zaczyna wyć jak ja mu pieluche zdejmuje. 5 minut nie pochodzi bez pieluchy, w spodenkach a majtek to sobie wcale nie daje założyć.
Gdyby nie ta kupa to bym go choc raz przetrzymała ale juz wystarczy, ze ma ta nerwicę z wyproznieniem, jeszcze jakby nerwica pęcherza doszła to sobie nawet nie potrafie wyobrazić

Pathanka ja wcale sie nie dziwię ze maluch ma uraz :)

u nas pediatra sciągnęła do polowy na bilansie skorkę i od tego momentu Oli do siusiaka nie da sie dotknąc. Kiedy mu gmerala był szczsliwy ale potem zaczęło go bolec i od tego momentu ja mu nie sciągam bo mi nie daje. Dziwiłam sie ze tobie maluch daje bo mi Oli zwiewa. Sam sobie ciągnie i mowi do gory w dół ale mi nie daje. Tesciowa powiedziala mi zebym siusiaka zostawila w spokoju bo skoro na bilansie bylo w miarę to natura sobie poradzi. I ja juz w nim nie gmeram. Moze za jakis czas zwroce uwagę lekarce zeby na niego spojrzala ale ja nic nie ruszam. Zeszla do polowy to i potem zejdzie dalej. No ja mam takie rozumowanie :)

U mnie OLi woła, ale np. dzis podczas bajki zsikał sie specjalnie, wczoraj raz u dziadków tez.

ULA Jasiek też sobie nie pozwala, ale w wannie podczas zabawy mąz go troszke czymś zajmie, a ja wtedy działam i idzie to raz dwa. Ł trzyma mu rączkę jak mi przeszkadza, ale nie płacze ani się nie wyrywa. Ja wolę już robić tak jak mi zalecił, bo nie chce tego zaniedbać.

POLAA Jasiek chodzi w majtochach i sika na nocnik, ale nie komunikuje tak jak wcześniej, że chce siku tylko ja muszę o tym pamiętać.

Osiwieję niedługo:wściekła/y:
Przychodzę do przedszkola a Asia w innych rajstopkach. Zesiusiała się, co więcej ukrywała to przed panią, dziwnie się zachowywała i dopiero jak pani ją znienacka "napadła" wyszło szydło z worka :wściekła/y: mokre majty. Przychodzę po pracy do brata, chwilę posiedzieliśmy, patrzę a młoda chodzi coś z tyłkiem przy ścianie. KUPA W MAJTKACH:szok::wściekła/y: zaraz umyłam, założyłam same rajstopy, które na szczęście się nie pobrudziły, bo nic na zmianę nie wożę ze sobą od daaaaawna (już pomijam fakt że kupę zjadł spaniel mojego brata:szok::-D:baffled:fuuuuj, sorki za obrzydzenie).
Pytam się - chcesz siku? Nie. Ok. Nie minęło pięć minut Asia się zsikała na podłogę:baffled:
Wracała do domu w majtkach i skarpetkach mojego brata :)-D), na to kombinezon, mamy blisko więc nie zmarzła.

W domu oczywiście najpierw zasikała te majty, a potem zrobiła wielką kupę w korytarzu. Ja już nie mam sił:-( przecież od lipca jest odpieluchowana!!!

Dziunka - spokojnie, może jeszcze się zdarzyć niestety. W poniedziałek i wtorek miałam kupę u Hanki w majtach, nas to też zaszokowało, ale ... poczytałam i trochę się uspokoiłam...
A pies nieźle "poszalał" jedzeniowo :-D upsss mam skrzywione poczucie humoru.
Gosia niestety leje gdzie popadnie... chodzi potem kaprawo, zabieramy się ostro od następnego tygodnia, może do wiosny się uda. ;-)

ja jutro ide kupic jakis fajny nocnik i tez molestuję młodego zobaczymy co z tego wyjdzie

Dziunka ale Ci Asia poszalała dzisiaj, może coś przeżywa, a może się przeziębiła. Miejmy nadzieję, że to jednorazowy wybryk

reklama
Do góry