reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nocnikowanie

reklama
Ja jestem odważna, ale też zmęczona :baffled: I chciałabym choć raz się trochę wyspać w weekend, a nie wstawać po nocach lub wczesnym rankiem np. o 6 :baffled:

Moniu jak teraz nie dasz rady, to może faktycznie poczekaj jeszcze. Ja jednak wiem, że w dobrym momencie podjęłam decyzję o odstawieniu pampów.

Pomalu chyba wszystkie styczniaki pozbywaja sie pieluszek. No i dibrze maluchy, po co Wam cerata na tylku. ;-)
Gratulacje dla odpieluchowanych i cierpliwosci dla odpieluchowujacych. :-D

Witek spacery zalicza bez pieluchy i nie było wpadki. Teraz położyłam go spać w majteczkach. Zobaczymy jaki będzie efekt.

jestem pierwszy raz na tym wątku.I gratuluje postępów Waszym dzieciaczkom.
Jestem wrześniówkową mamą Oliwki.
Moja córeczka-Oliwka bardzo szybko przestała chodzić w pampersach.Teraz ma 21mies,już od 1,5 mies jesteśmy bez pampków :tak::tak::tak::tak::tak:
Załapała z sikaniem w 3dni ,2 pierwsze dni jak jej zdjęłam pampka a załoyłam majteczki były bardzo ciężkie,sikała co chwila w majtki.drugi dzień był lepszy,zaczynało jej przeszkadzać w mokre a na 3 dzień już uczyła się zatrzymywać :tak::tak::tak::tak::tak: popusciła troche to zatrzymywała i krzyczała w tedy ze chce siku.a po kilku dniach już było bez wpadek :-)
pampersa zakładamy tylko na noc i na drzemkę ale planuję już niedługo z drzemki dziennej zdejmować jej pampka bo zawsze jej suchy.zawsze wysadzam ją przed spaniem,wysika sie więc podczas snu jak spi do 2h nie ma już co sikać.na noc jeszcze zostaniemy w pampkach tak myslę do 2 latek.

a jesli chodzi o zakupy tam któras mam zastanawiała sie jak to zrobić.ja napoczątku tez się bałam i zakładałm jej pampersa ale to był błąd bo raz czy dwa nie wytrzymała i wysikała się do pampka i jkby poczuła że może sikać bo ma pozwolenie i przestała mi wołać.po tym zajściu na zakupy tez nie zakłądamy.jest uczona ze przed wejściem do sklepu musi sie wysikać i z reguły zawsze cos nasika na trawkę a jak nie to sa toalety ,woła w sklepie a ja biegne i jest po sprawie.

kupe też bez problemu robi na trawke jak jej się mocno zachce bo inaczej to trzyma i robi w domu.z kupą to chyba 2 razy tylko z robiła mi na dworze.
i to tyle .może pomogłam mamom które oduczaja swoje pociechy.

reklama
Do góry