reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

nocnikowanie

Atram u Nas to samo, ale się tym nie przejmuję, w nocy mogą dziecis ikać chyba do 3 lat :nerd:.

Geperty a jak z ogólnym rozwojem Waszych pociech.Mój np.ładnie sika na nocnik lub kibelek ale nie chce wogóle mówić.Posługuje się tylko podstawowymi słowami,ale nic nie chce powtarzać.Ja Go rozumię,ale niestety otoczenie nie bardzo_On zresztą też wszystko rozumie,wszystko zrobi o co Go poproszę tylko nie chce do tego używać słów.

reklama
Atram, u nas z mówieniem do tej pory tez bylo nieciekawie, ale powoli sie rozkręca:tak:. Daj synkowi jeszcze trochę czasu;-)

Narazie staram się nie panikować,ale jak dookoła się słyszy jak inne dzieci w tym wieku mówią to troszkę żal,ze ten mój nie chce.

Elżbietko,z posłuchem to u nas rzeczywiście nie najgorzej,choć nie przeczę,że potrafi też czasami pokazać swoje Ja.

U nas musowo jak tylko zrobi siku do nocnika to musi sam wylac do kibelka nie musze mowic o efektach. Dzisiaj rano po raz pierwszy powiedzial mama siusiu wiec zdjelam mu pieluche i zrobil siku do nocniczka. Nie zakladalam mu pieluchy bo zaraz i tak mielismy sie ubierac wiec puscilam go w samej pizamce efekt siku w majty i do tego niezauwazylam ze sie sikal wiec jak chcialam go przebrac to mnie poinformowal mama siku zrobilem:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

zazdroszczę:baffled:
wolałabym żeby mój mniej zrozumiale gadał i bardzije mnie słuchał:sorry2:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Czyżbyś Elu weszła w etap żałowania, że synek gada? :-D;-):rofl2:

Atram, nie przejmuj się tym gadaniem. Dziecko ma prawo nie mówić do trzech lat. Mój dopiero teraz zaczyna się rozkręcach, choć dotychczas mówił całe mnóstwo, ale po chińsku ;-)

A z suchą pieluchą po nocy też Witkowi udało się parę razy wstać :tak: Niestety to bywa rzadko :baffled:

witajcie po dłuższym moim niebycie...
Gratulacje ogromne - dla nowych nocnikowych :) U nas ...pochwalę Amelkę od ostatniej wizyty u siostry (gdzie jest prawie 4 letnia Maja) naśladowała ją z sikaniem i kupką do nocnika, w domu stwierdziliśmy że trzeba wykorzystać sytuacje - efekt - 7 par majtek i spodni po 1 dniu - wołała sisiu jak już zrobiła, już mieliśmy ustąpić a ty jakieś przeobrażenie... fakt - częście jprzypominaliśmy i pytali czy nie chce sisiu albo wręcz "choć sisiu - mamusi tez się chce" i zaczęła grzecznie chodzić na kibelek, Od ponad tygodnia - pampersa ma tylko na noc z czego 4 razy SUCHY!!! :) oraz na dłuższe spacery - w domku lata w majtach i spodniach :) strasznie się cieszę, bo też myślałam aby odpuścić do wiosny - ale samo się zrobiło i dobrze :szok::-D Jak będzie cieplej to przestanę zakładać na polko. :tak::-)

reklama
Do góry