reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

nocnikowanie

my sadzamy Julke w miare możliwości jak najczesciej, kupa jednak zazwyczaj w pampera idzie. Z sikaniem tak jak u Geperty nawet jak sie wysika i puszcze ja potem z gołym tylkiem to leje gdzie popdanie jak mały piesek:wściekła/y::-D

reklama
U nas też bez zmian, czyli rano kupa na nocniku, a pozostałe w pampersa, no chyba, że po obiedzie się uda. Wysadzam go po każdym jedzeniu, ale on woli świeżą pieluszkę :wściekła/y:, jak większość dzieci :-D. Ale jest zmiana z siusianiem, jak tylko zdjąć mu pieluchę, to sika gdzie popadnie :angry:, nawet jak nasika do nocnika i puszczę go wtedy z gołym tyłkiem żeby polatał, to mi coś obszcza :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, a na dodatek kuca przy tym :baffled: i patrzy na siurka. Zaczyna jarzyć, że będzie sikał, ciekawa jestem kiedy zrozumie, że ma wołać :dry:.
Geperty jak bym Hubcia widziala ostatnio jak mial biegunke to puszczalam go z golym tylkiem zeby pobiegal. Bardzo mu sie spodobalo sikanie na podloge i pokazywanie mamusi gdzie nasikal robil tak z pol godziny specjalnie kucal i cisnal zeby poleciala kropelka i tak po calym domu a jaka mial przy tym zabawe to szok. Oczywiscie jak go zapytam gdzie sie robi siku to pokazuje na lazienke gdzie stoi nocnik ale do nocnika udalo mu sie zrobic raz,

Geprty ... mój szkrab identycznie ... a ostatnio jak pusciłam go z gołym dupskiem to nawalił mi okazałą kupę na dywan :wściekła/y:

a Jeremi obtargał mi border ze ściany, dostał ochrzan i dwa dni później obtargał dwa razy więcej

dziś mój młody po zakończonym posiedzeniu na nocniku, oczywiście nieefektywnym, wlazł nogą do nocnika (pustego)i nocnik pękł:wściekła/y::no:, więć jutro nie ma w co zrobić sranka:angry:, tzn ma - pampersa:wściekła/y:

Nikuś mi nawalił dwa razy poza nocnik i pampersa :crazy:. Za pierwszym razem zdjęłam mu pieluchę w pokoju i szłam do kuchni wyrzucić i jednocześnie wołałam go, na kibelek mówiąc aa i słyszę, że mi jęczy na tapczanie, patrzę i zesrał się na koc i piętą rozmazał :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. A drugi raz zrobił ładnie kupę do nocnika, ale taka dosyć rzadką, więc potrzymałam go dłużej, bo może jeszcze będzie kleks, oczywiście ledwo co go wytarłam i wypuściłam z łazienki, to narobił prawie sraczką na cały przedpokój i chodził w tym i ślady robił :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, całe szczęście, że mam tylko panele :tak::-). Więcej przypadków nie było na szczęście :laugh2:

A Hania jak pokruszy na dywanie jakieś ciasteczko to bierze rękę i rozmazuje po dywanie, żeby nie było widać. I tak ją puściłam kiedyś bez gaci po domu i patrzę, co ona tam robi na przedpokoju, a ona zrobiła siku i rozmazuje ręką, żeby nikt nie zauważył, co zrobiła:-D. Mała bestia:-D.
A co do sprzątania jeszcze, to nie w tym wątku wiem, ale jak napiszę to zapomnę, to babcia wczoraj scierała kurze z mebli a Hania wzięła moją nową bluzkę i pomagała babci:angry::-D.

reklama
Do góry