reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nocnik

Pewnie nie.
Otoz dzisiaj Gaba obudziła się jakaś taka nie w sosie. Na nocniku już nic nie zrobiła. Mówię, ok. Założyłam jej majtki ale spodni jeszcze nie. Po kilku minutach zsikala się na podloge. Wytarłam, zdjelam majtki a one leci po nocnik. Mówię jej, ze teraz to już nieco za późno. No ale nic. Usiadła. Myśle sobie, niech siedzi. Po chwili, kupa. Olbrzymia. Połowa sukcesu.
No i super. Zawsze to lepiej siku w majty niz kupa [emoji1787]
A no i mam nadzieje, ze pamietasz o biciu brawo i tancu radosci jak robi takie rzeczy. To wazne [emoji4]

reklama
Jak jest w domu czy u teściów to ładnie korzysta z nocnika.
W przedszkolu gorzej ale to oni musza zmieniać zasikane spodnie.
Niesmialo zauważę, ze chyba zaczyna pojmować, ze pieluchy za dnia już nie wrócą...
Super! Dobra robota matka!
Skoro wina nie mozesz to kup sobie czekolade czy cos [emoji38]

Kupilam....trzy.
Jedna juz poszła.
Druga zniwecze jak córka nauczy się zdejmować spodnie i siadać na nocnik.
A trzecia jak wytrzyma na sucho cała noc.
W ten sposób czekolady mi wytrzymają do 2022.
Ofak. Dla mnie 3 czekolady to bylaby nagroda za pierwszy etap [emoji38][emoji38]
Spoko, zazwyczaj odpieluchowanie w nocy trwa dlugo. U nas juz pol roku przed odpieluchowaniem w dzien corka w nocy nie sikala, pielucha sucha, wiec miesiąc po zdjeciu w dzien, zdjelam w nocy. Od tamtej pory minal rok i bylo jakies 5 wypadkow. A tak to sama idzie sikac jesli ma potrzebę, ale rzadko sie to zdaza. Natomiast wiekszosc dzieci z jej grupy, ktore byly odpieluchowane sporo wczesniej niz ona, jeszcze pol roku pozniej spaly z pielucha. Cierpliwosci. Grunt, ze jest postep.

Ano jest.
Dzieki za wsparcie, jestem ze wszystkim sama tak wiec doceniam porady.
A może właśnie mąż będzie miał inny wpływ ? Może on powinien to z nią tłumaczyć ? U nas różnica jest ogromna. Ze mną jest ciągle więc chyba większość puszcza po uszach. A jak on powie to "święte"

reklama
A może właśnie mąż będzie miał inny wpływ ? Może on powinien to z nią tłumaczyć ? U nas różnica jest ogromna. Ze mną jest ciągle więc chyba większość puszcza po uszach. A jak on powie to "święte"

Niestety, ale mąż to już w ogóle nie ma u Gaby autorytetu. Kochają się mocno ale ona doskonale wie, ze może mu wejść na głowę. Ze mną się nie da i ona to chyba zauważyła.
Poza tym, to ja pieke ciasta i ciasteczka wiec tu trzeba dyplomatycznie ze mną. 😜

Do góry