reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nocnik - przyjaciel czy wróg?

Mija, to bylo do twojego poprzedniego watku ;-) ni i chyba tylko cierpliwosc nas uratuje ;-) bic niewolno, tak jak pisze Margolis, bo wogole sie im odechce siadac! widocznie jescze dla nich nienadszedl TEN czas! ;-)

reklama
A moja Ola załapała o co chodziu z siusianiem i woła siku ale chce robić tylko na sedesik i to "SIAMA" :-) na dworku też chce sama ale na stojący :sorry2:. Czasami jeszcze uda jej się zamoczyć spodenki ale nie od razu Rzym zbudowano prawda:confused:

Wojtuś czasem zrobi siusiu do nocniczka a czasem w majtusie.Problemy z kupą coraz większe.Nigdy na nocnik a jak zrobi w pieluchę to nie pozwala jej ściągnąć:-( dopiero jak zasłoni oczy to mogę to zrobić. Nie wiem skąd takie zachowanie...

Mam sukces! Natasza się nauczyła i siku i kupa na nocnik! Mam nadzieję, że to już na stałe. Udło się dopiero jak poszłam "na całość" i przez cały dzień nie nosiła pampersa - nawet na spacer - zresztą spodobało jej się siusianie na trawkę.
Igor zaś nic sobie nie robi z mokrych majtek więc trochę mu odpuściłam ale jak Natasza dalej tak ładnie będzie wołała to wezmę się za chłopaka;-)

Gratulacje dla Nataszki.
Igorku weź przykład z siostrzyczki.

Margolis u mnie jak Krzyś idzie siku to Ola biegnie za nim i też zaraz siada na sedesik i sika, więc może Igorek zapatrzy się na siostrzyczkę.
Mieliśmy trochę jednak problem z Olą, bo ona na trawce chciała sikać na stojący tak jak Krzyś :laugh2:

Zastanawiam się nad spaniem Patrycji bez pieluszki w nocy.Boje sie troszke bo pielucha rano jest zasikana.Wiec w nocy sika i niewoła.Wogóle jest małą "cwaniarą".Jak jest bez pieluchy woła,tz.siada na nocnik jak się jej chce.Jak ma pieluche już nie woła tylko robi w nią.:baffled::-D

reklama
...Wogóle jest małą "cwaniarą".Jak jest bez pieluchy woła,tz.siada na nocnik jak się jej chce.Jak ma pieluche już nie woła tylko robi w nią.:baffled::-D
Mija, Filip robi dokładnie tak samo.
Wcześniej tzn. jak było ciepło po domu biegał w samych majtkach i wtedy wołał albo sam siadał na nocnik, ale jak tylko ma spodnie to nie woła, zawoła dopiero jak popuści i ma mokro.

Do góry