reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

niskie hcg

reklama
To może się umów do psychologa albo coś, bo przy takim nastawieniu, jakie masz teraz, czeka Cię 9 miesięcy koszmaru i zadręczania się, a to absolutnie nie służy dziecku...

A co tu da empatia i głaskanie po główce, dziewczyna powinna zacząć działać, zwłaszcza, że sama widzi swój problem...
Na forum i w internecie wypowiadamy często rzeczy które normalnie face to face nie przechodzą nam przez gardło, nie mi oceniać i nie Tobie czy to jest moment gdzie dziewczyna potrzebuje specjalisty, może właśnie wystarczy "głaskanie po główce" - uświadomienie jej że sytuacja nie wygląda źle, korona na głowę i do przodu, a nie " jesteś zlą matką bo się stresujesz, po co się zamartwiasz". Kurcze, początek ciąży, hormony szaleją, życiowe doświadczenia nie pomagają i czasem na prawdę wystarczy dobre słowo i odrobiną empatii...

Na forum i w internecie wypowiadamy często rzeczy które normalnie face to face nie przechodzą nam przez gardło, nie mi oceniać i nie Tobie czy to jest moment gdzie dziewczyna potrzebuje specjalisty, może właśnie wystarczy "głaskanie po główce" - uświadomienie jej że sytuacja nie wygląda źle, korona na głowę i do przodu, a nie " jesteś zlą matką bo się stresujesz, po co się zamartwiasz". Kurcze, początek ciąży, hormony szaleją, życiowe doświadczenia nie pomagają i czasem na prawdę wystarczy dobre słowo i odrobiną empatii...
Mary spoko :) nie wszyscy potrafia sie wczuc sie w emocje i uczucia drugiej osoby. Jestem mega zeschizowana co do ciazy i mysle, ze nawet dziwne by bylo, gdybym po moich przejsciach sie nie denerwowala, jak widac .nie wszycy maja tez predyspozycje do udzielania porad psychologicznych :D rady idz do psychologa, albo straszenie, ze zaszkodze dziecku zadreczaniem sie, puszczam mimo uszu.... tak jak mowisz na tym etapie to forum i pozytwyni ludzie, napisanie, ze wszystko bedzie dobrze daje bardzo, bardzo duzo <3 dziekuje

reklama
Do góry