reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niski poziom AMH 0,25 ng/ml

Cześć, Mam skończone 31 lat i mój wynik AMH wynosi 0,25 ng/ml. Pani dr stwierdziła, że szkoda mojego czasu na monitoring owulacji i powinnam niezwłocznie udać się do kliniki oraz pomyśleć o in vitro. Czy, któraś z Was miała podobny wynik ? Faktycznie nie ma szans na naturalne poczęcie ? Jestem załamana 😭

reklama
Faktycznie, wygląda to słabo... niestety. Jeśli próbowaliście naturalnie i nie wychodziło, to moim zdaniem nie masz już czasu do stracenia... Oczywiście jeśli jesteś zdecydowana to możecie próbować dalej, ale musisz wiedzieć, ze za rok amh może spaść jeszcze niżej i wtedy zostanie wyłącznie adopcja komórki. Być może z Twoich jeszcze się da coś wyciągnąć po stymulacji. Zgłoś się do kliniki

Cześć, Mam skończone 31 lat i mój wynik AMH wynosi 0,25 ng/ml. Pani dr stwierdziła, że szkoda mojego czasu na monitoring owulacji i powinnam niezwłocznie udać się do kliniki oraz pomyśleć o in vitro. Czy, któraś z Was miała podobny wynik ? Faktycznie nie ma szans na naturalne poczęcie ? Jestem załamana 😭
Mam podobnie...AMH 0,25 i jestem po 3 nieudanych IUI...lekarz sugeruje in vitro w dodatku powiedział, że daje 20% szans na powodzenie. Mam mętlik w głowie...choć ciągle mam nadzieję 😊

Amh 0,18. 4 miesiące brak owulacji. Po wizycie w klinice leczenia niepłodności usłyszałam, że nie kwalifikuję się na in vitro oraz na żadne leczenie. Powinnam się pogodzić z tym, że nie mogę zajść w ciążę. Ewentualnie czekać na cud... Przeplakalam wiele nocy i chyba się nawet pogodziłam z tym, że tak musi po prostu być. Półtora miesiąca później stal się cud...zaszłam w ciążę :) Naturalnie, bez leczenia i jestem w ciąży. Zaskoczenie dla mnie, ale także dla lekarzy. Natura jest zaskakująca:)

Amh 0,18. 4 miesiące brak owulacji. Po wizycie w klinice leczenia niepłodności usłyszałam, że nie kwalifikuję się na in vitro oraz na żadne leczenie. Powinnam się pogodzić z tym, że nie mogę zajść w ciążę. Ewentualnie czekać na cud... Przeplakalam wiele nocy i chyba się nawet pogodziłam z tym, że tak musi po prostu być. Półtora miesiąca później stal się cud...zaszłam w ciążę :) Naturalnie, bez leczenia i jestem w ciąży. Zaskoczenie dla mnie, ale także dla lekarzy. Natura jest zaskakująca:)
Hej! Dalaś mi ogromną nadzieję, amh w wieku 26 lat wyszlo 0.10. Poza tym jestem zdrowa,cykle regularne i owulacje widoczne. Niedoczynność tarczycy uregulowana i stabilna. Jestem przed wizytą u lekarza, musze czekac az tydzień.. ale czytałam różne forum az trafilam tu! Liczę,ze to jakis blad i mam nadzieje,ze tez się w koncu uda!!

Dziewczyny, a ja zapomniałam napisać jak potoczyła się moja historia ...otóż jestem szczęśliwa mamą!!! Kiedy już pogodziłam się z losem ( niskie AMH, nieudane zabiegi inseminacji) ...zaszłam naturalnie w ciążę! Natura jest naprawdę zaskakująca.. lekarz też powiedział, że on jedynie interpretuje to, co widzi w wynikach badań...ale niczego nie wyklucza i niejedno już widział. Bądźcie dobrej myśli i nie poddawajcie się w staraniach 😊

reklama
Hej dziewczyny, troche mnie tu nie bylo. Jesyem juz po dwoch wizytach w klinice nieplodnosci. Dostalismy zlecenie na badanie nasienia,a ja w szczególności na badanie pod wzgledem zakrzepicy. Generalnie wszystkie inne wyniki badań są dobre,poza tym nieszczęsnym AMH 0.10. Macica jak to doktor stwierdziła w idealnym stanie, owulacje co miesiąc widoczne ale ciągle z prawego jajnika. Mimo to starania dalej nieudane.. co miesiac ta sama sytuacja,płacz i smutek.. naczytalam się tyle na roznych forach o in vitro, ze az strach pomyslec czy mnie tez to czeka.. u mnie doktor zaznaczyła, ze w inseminacje bawic sie nie bedziemy,jak juz to wlasnie in vitro. Kluczowe brda badania nasienia. A poki co dalej czekamy na te 3 wymarzone kreski..za miesiąc moje urodziny- moze dostane najpiękniejszy prezent...

Do góry