MoniB1988
Fanka BB :)
Tak, oczywiście, ze są genetycy na NFZ. Oczywiście jak to na fundusz kolejki mogą być dość długie, ale da się do ogarnąć. Polecam Ci również zweryfikować czy immunolog do którego się wybierasz leczy niepłodność, bo nie każdy się tego podejmuje. Skoro masz taki projekt w szpitalu to koniecznie się tam zgłoś, zapewne badania genetyczne tez wchodzą w skład projektu, bo to taka podstawa właściwie.Jest w ogóle genetyk na NFZ ? Przepraszam, może głupie pytanie ale nigdy się tym nie interesowałam. Jeśli chodzi o immunologie to powiem szczerze, że pracuje aktualnie w przychodni, wcześniej pracowałam w transporcie medycznym. Znajomości zostały które teraz są bardzo pomocne. Do poradni immunologicznej będę rejestrowana w przyszłym tygodniu, mam nadzieję że będę mogła część badań wykonać właśnie w tej poradni i lekarz nie oleje sprawy. Mieszkam w Krakowie. W szpitalu Uniwersyteckim jest projekt gdzie mogą się zgłaszać pary mające problem z doczekaniem się potomstwa, jednak muszę zorientować się czy w ogóle się do niego kwalifikujemy.