reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niezbędnik staraczki :)

reklama
Dziewczyny jeśli mowa o kwasie foliowym ... warto zbadać mutacje , bardzo dużo kobiet nie przyswaja kwasu foliowego i potrzebuje go w innej formie tzw. metylowy . Ja nie byłam tego świadoma nawet , po 2 poronieniach zaczęłam robić specjalistyczne badania z pomocą dziewczyn z forum które się tutaj wspierają .
Jest Was dużo zapraszamy na inne wątki [emoji4]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny, ja mam jeszcze jedno pytanie odnośnie kwasu foliowego. Jak byliśmy na badaniu nasienia w Invimedzie to Pan dr powiedział, że jest w porządku, tylko żeby mąż brał kwas foliowy też. Słyszałyście o tym? O co chodzi? Co to daje?

@martina1313 " niedobór kwasu foliowego w organizmie ojca ma tak samo negatywne skutki na zdrowie i rozwój dziecka, jak niedobory tego składnika u matki. Kwas foliowy odpowiedzialny jest za metylację DNA, która jest odpowiedzialna za wiele procesów związanych z rozwojem organizmów, a zwłaszcza za wytworzenie i utrzymywanie odpowiedniej specyfikacji tkankowej. Nasienie mężczyzn z niedoborem kwasu foliowego jest więc gorsze genetycznie i może powodować zaburzenia rozwojowe u dziecka. Poza tym, niedobór witaminy B9 obniża męską płodność... " :)

Mój ma super wyniki a kupiłam mu zestaw witamin parenton , i bierze :)

reklama
Do góry