reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niezbędnik staraczki :)

reklama
Witam, a stosowałyście jakiś suplement diety? pojawiały mi się torbiele w młodzieńczym wieku na jajnikach, ale nie stwierdził mi wtedy ginekolog zespołu pcos... natomiast już trzy lata w swoim życiu bez przerwy stosowałam antykoncepcję i zastanawiam się nad suplementem diety Inofem...dla kobiet z zespołem pcos, po antykoncepcji, z zaburzeniami hormomalnymi i miesiączkowania... ma pobudzać owulację i poprawiać jakość komórek jajowych, co myślicie? :)

Suplementy diety nie leczą. Lepiej stosować dietę na płodność :) i zdrowo się odżywiać. A co do wpisu, to imponujący, ale kto tyle przeczyta? A jak będziemy tyle wiedzieć, to będziemy bardziej się stresować i wszystko analizować :) Niektóre obrazki pamiętam z nauk przedmałżeńskich ;)

WOW, dzięki za ten ogrom wiedzy w jednym miejscu! Na pewno się przyda wszystkim starającym się o maleństwo :) Życzę wszystkim powodzenia!

Masz rację, najwazniejsza jest dieta, pozbycie się wszystkich złych nawyków, odłożenie kawy, zrezygnowanie z alkoholu i smażonych rzeczy itp. Ja jestem w pierwszym trymestrze, mój lekarz jeszcze podczas naszych starań o dziecko polecił mi mama dha premium (nie tylko kwas foliowy, ale też witamina d i magnez). Najlepiej jednak podejść do sprawy indywidualnie i po prostu spytać swojego ginekologa. Mi powiedział, ze jeśli chodzi o kwas foliowy to suplementacja jest neizbędna, bo przy ewentualnych mdłościach itp. uzupełnienie tego naturalnie jest niemożliwe. No i muszę przyznać, ze miał rację :)

Cześć dziewczyny, czy któraś z Was stara się o dzidziusia w Invimedzie? Chciałabym podejść do programu adopcji komórki od anonimowej dawczyni, jest teraz zniżka 2 tysiące złotych to dla mnie bardzo dużo. I te pieniążki wolałabym zaoszczędzić. Czy któraś z Was podchodziłą do ivf z kd? :)

reklama
Do góry