reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Niezbędnik staraczki :)

reklama
Niew martw się kochana...jesteśmy w Starających się 2008...bynajmniej ja tam zaglądam:) i Ciebie gorąco tam zapraszam:)

witajcie, już jestem - trochę mnie nie było, czy któraś staraczka zafasolkowała?
Pozdrawiam Wszystkie bardzo serdecznie

jak to milo czytac ze tyle dziewczyn sie stara....w sumie tez bym już chciala...ale jeszcze musze zaczekac...nie mniej jednak trzymam mocno zaciśniete kciukasy za Was Dziewczyny!!!!!!!

może jakimś staraczkom się przyda:)

uzywam od kilku dni i jestem zadowolona z ilosci opcji i ustawień, łatwy tez w obsłudze
może komuś sie przyda

podobny do 28dni albo CTlife ale DARMOWY :)

elektroniczne programy

warto zajrzec tez na forum, mozna pisac uwagi i propozycje , i pobrac nowe wersje beta
Forum dyskusyjne stron internetowych elprogs.republika.pl - www.elprogs.fora.pl

a to troche info ze strony o programie:
Program Karta - karta obserwacji cyklu

Informacje ogólne
Program został stworzony na podstawie Karty Obserwacji Cyklu rozprowadzanej wraz z materiałami do "Domowego Kursu Naturalnego Planowania Rodziny" przez Ligę Małżeństwo Małżeństwu.

Program wspiera prowadzenie karty obserwacji dla metody wieloobjawowej.

Autor zaleca zapoznanie się z metodami naturalnego planowania rodziny, prowadzonego przez Ligę Małżeństwo Małżeństwu (adres WWW: www.lmm.pl).

Program został stworzony tak aby umożliwić gromadzenie informacji o objawach oraz przedstawianie wyników w przejrzysty sposób na wykresie.

Program umożliwia notowanie:
– temperatury dla każdego dnia;
– odczucia mokrości i wilgotności;
– okresu płodności;
– dni współżycia;
– godziny pomiaru temperatury;
– zakłóceniach;
– bólu owulacyjnym;
– obserwacji szyjki macicy;
– obserwacji śluzu;
– napięciu w piersiach;
– uwag do każdego dnia;

• umożliwia prezentację wyników w przejrzysty sposób:
– na wykresie,
– w postaci tabelarycznej,
– w widuku miesięcznym kalendarza;

• umożliwia wydrukowanie wykresu temperatury wraz z wynikami obserwacji.
• planowanie wizyt, spotkań i innych ważnych wydarzeń;
• przypominanie o zbadaniu piersi 6 dnia cyklu;
• posiada wbudowane narzędzia:

– do analizny występowania miesiączki (np. w celu umówienia wizyty u ginekologa);
– oszacowania daty narodzin dziecka;
– generowania statystyk prowadzonych obserwacji.

Ostatnia edycja:
hmm jeszcze nie myslalam o niczym takim i szczerze nie sadzilam ze cos takiego jest ale chyba zaraz sama sciagne i sprobuje :-)

wiec i w imieniu staraczek oraz swoim dziekuje

Witam!
Pozdrawiam nowe staraczki!
Nadia-ad KARTA wygląda zachęcająco, postaram się dziś ją ściągnąć wypróbuję i na pewno podzielę się wrażeniami. Dziękuję bardzo za pomocny link!:)

Cześć DZiewczyny!!! Jestem mamą 2,5 letniej Kalinki, a wczoraj.....podjeliśmy próbę o rodzeństwo dla naszej córekczki :-)
Pozdrawiam Wszystkie SATAJĄCE się !!!!!

reklama
Witam
Od kilku miesięcy staramy się o dziecko:-(( niestety bez rezultatu. Nie jestem z tego powodu bardzo zdenerwowana a wiem że nastawienie jest bardzo ważne. Każdy mi powtarza , że wszystko w swoim czasie. Kiedy znalazłam odpowiedniego faceta od razu chciałam mieć z nim dziecko zrodzone z wielkiej miłości. Teraz czekam z wielką niecierpliwością.
Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy które rtównież się starają

Do góry