reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niezbędnik staraczki :)

reklama
Cześć od tego cyklu zaczęliśmy starać sie z mężem o dziecko. Generalnie dość solidnie próbowaliśmy w okresie owulacji. Przez kilka następnych dni czułam ból w podbrzuszu (tak jak przy okresie tylko słabszy) i czułam sie zmęczona. Chciałam zapytać Was kiedy najlepiej zrobić test aby był wiarygodny? Na teście piszę, że wykrywa ciąże juz 6 dniową.
Z góry dziekuję za pomoc. Pozdrawiam wszystkie starające się pary :)

Pinacolada

Pinacolada tak naprawdę to chyba nie ma jednej odpowiedzi na Twoje pytanie.. wszystko zalezy od testu, jego czułości i tego jaki poziom hcg jest w Twoim organizmie... u mnie jak testowałam różnymi testami, krolepkowymi i strumieniowymi, jedne pokazywały jedną I, inne II słabe... a beta hcg z krwi potwierdziła ciążę
Ja bym spróbowała 3-4 dni po terminie planowanej @ dwoma różnymi testami... ale jeśli masz podejrzenia to może warto zrobić betkę z krwi :tak:

Ahhaaaa.. zapomniałam się przywitać :baffled::-p
Witajcie dziewczyny, my tez od tego cyklu postanowiliśmy próbować, mam za sobą jedno nieudane podejście w styczniu (poronienie samoistne) ale teraz jestem dobrej myśli i mam nadzieję, ze wszystko się dobrze ułozy.... ;-)
pozdrowienia dla wszystkich starających

Witam was kochane staraczki:-) Dopiero zaczynamy nasze starania, ale jestem dobrej myśli bo pozytywne nastawienie to połowa sukcesu;-) No nie? Trzymam za was dziewczynki kciuki powodzenia, życzę szybciutko 2 kreseczek;-)

cześć my od tego cyklu a dokładnie sobota i niedziela zaczynamy też się starać intensywnie! wczoraj byłam na usg i wte dni właśnie przypada mi owulejszyn więc pani doktor powiedziala do roboty:-D i tez jestem dobrej myśli

Witam Was dziewuszki:-) Jestem tu nowa i dołączam do grona staraczek. Aktualnie z niecierpliwością czekam na dzień kiedy będę mogła wykonać test. Choć powiem wam że na tej całej rosyjskiej stronie kwadracik zmienił kolor na czerwony:laugh2: ale to jakieś takie bajery nie uwierzę(swoja droga ciekawe na czym to ma polegać:confused: ) póki nie zobaczę kreseczek na normalnym teście.
Życzę Wam szczęścia i oby i mi się udało:rolleyes2:

:-D ale się uśmiałam zrobiłam sobie test z kwadracikiem dodam że w chwili obecnej jestem w 30 tc a moja dziedzinka szaleje w środku i wyszedł kolor niebieski bzdura na resorach.
z góry przepraszm jeśłi powielam jakies linki :)

SUWACZKI ciążowe i nie tylko :)
daisypath
youngnutrition
babybrabbel
pregnancyandbaby
ticker-oase
oneintheoven
lafemmebonita
tik-tak
szipszop
waszslub
surebaby
3fatchicks
siggiez
tubal-reversal
justmommies
theparentclub
blackheartedwolf

KALKULATORY
który tydzień?
kiedy owulacja, kiedy robić test
poród, spalanie kalorii
kalendarz intymny i inne
kiedy zajść w ciążę
internetowy test ciążowy ;) - (należy przyłożyć kciuk do zielonego okienka i trzymac 1-2 min. jesli kwadrat zabrwi sie na czerowono, na 95% jesteś w ciąży, jeśli na niebiesko - nie jesteś w ciąży)

KALENDARZ CIĄŻY
Pregnancy Calendar
kalendarz ciązy
ciąża tydzień po tygodniu

ABC CIĄŻY
przykładowe wykresy ciążowe
zestawienie porównawcze niektórych testów ciążowych
testy ciążowe
jeszcze raz o testach ciązowych
wszystko o ciąży
poradnik rodzinny
dzieci
twoje 9 miesięcy
prawidłowo wykonane USG

NIEPŁODNOŚĆ I WSPOMAGANIE ROZRODU
niepłodność żeńska
niepłodność
niepłodność
rozpoznawanie niepłodności
diagnostyka niepłodności kobiecej
HSG
Naturalne sposoby wspomagania plodnosci
kiedy ciąża nie nadchodzi...

MODNA MAMA
ma-ma
mama-dama
happymum
ciążowe ubrania na allegro

FIZJOLOGIA CYKLU MIESIĄCZKOWEGO
endokrynologia cyklu
Normalny cykl płodny

KOBIETA INTYMNA
kobieta intymna
piersi
samobadanie piersi

LEKI OD A DO Z

TAJEMNICE PLEMNIKÓW
o plemnikach
domowy test płodności dla mężczyzn
niepłodność męska-przyczyny, badania, leczenie

NOWORODEK
poradnik rodzinny
szczepienia

RÓŻNE - NIE NA TEMAT :)
darmowe, legalne programy komputerowe
mapa warszawy
pomysł na prezent ;)
emotki
banery
zdjęcia dzieci :)

Witam czy mowiłam wam juz ze testowałam
icon10.gif
i wypatrzyłam dwie krechy wyraznie widoczne :)
icon12.gif
jestem taka szczesliwa trzymam kciukole za was do usłyszenia pozdrawiam Buziaczki
icon10.gif
śmiech
gratuluję z całego serducha:-)

reklama
Cześć dziewczyny, dołączam do was. Stety albo niestety.
Gratuluję wszystkim którym już się udało. A nas kochane też sie uda, musimy uzbroić się w cierpliwość. Głowa do góry.

Do góry