A ile jednostek witaminy D jeśli można spytać?Ja biorę kwas foliowy, witaminę D i kwasy DHA, ale nie łącze tego z niczym innym.
reklama
Asiaxz
Fanka BB :)
Nie wiadomo w sumie. Te plamienie w sumie zdarzyło mi się dwa razy. Raz po wizycie a drugi raz tydzień później. Dostałam duphaston i już się nie pojawiłyJaki powód plamienia ja jestem teraz w szpitalu bo miałam plamienie ;( beta 5tys na USG dopochwowym sam pęcherzyk. 10sierpnia miałam invitro 5dniowego. W szpitalu jak liczył to z miesiączki 5 tydz z invitro 4tydz. Czekam do jutra na powtórzenie bety żeby wiedzieć czy rośnie ;(
Asiaxz
Ja przez całą ciążę brałam pregne plusA odnosnie witamin co najlepiej brac? Mam trochę wątpliwości co do porad tego lekarza, bo zalecił mi nadal brać witaminę D 6000, a nie wiem czy to bezpieczne. Do tego kwas foliowy i reservatrol. Boje się brać coś tych suplementów oprócz kwasu. Dodatkowo wyszła mi niska ferretyna i powiedział, że na tym etapie ciąży żelaza mi nie poda.
Ogólnie też bardzo serdecznie dziękuję Wam za odpowiedzi. Jestem trochę uspokojona. Mam nadzieję, że wszystko dobrze się ułoży. Chciałabym już móc cieszyć się ciąża
agabaj92
Z pierwszym brałam femibion, w drugiej ciąży prenatalnego uno potem i do tej pory bo karmie piersią prenatal duo.A odnosnie witamin co najlepiej brac? Mam trochę wątpliwości co do porad tego lekarza, bo zalecił mi nadal brać witaminę D 6000, a nie wiem czy to bezpieczne. Do tego kwas foliowy i reservatrol. Boje się brać coś tych suplementów oprócz kwasu. Dodatkowo wyszła mi niska ferretyna i powiedział, że na tym etapie ciąży żelaza mi nie poda.
Ogólnie też bardzo serdecznie dziękuję Wam za odpowiedzi. Jestem trochę uspokojona. Mam nadzieję, że wszystko dobrze się ułoży. Chciałabym już móc cieszyć się ciąża
jasani
Wyczwalne tętno to chyba bylo Twoje. Jeżeli nie ma zarodka to jak na litość boską może być tętno?Ja w 5+5 miałam wyczuwalne tętno ale nie było jeszcze widać zarodka
Asiaxz
Był zarodek ale nie widoczny bo był tak mały że było widać że coś tam się ruszaWyczwalne tętno to chyba bylo Twoje. Jeżeli nie ma zarodka to jak na litość boską może być tętno?
maszak
Teraz lekarze zalecają vit d i kwas foliowy. Ja brałam w 1 trymestrze kwas, vit d. Jak mi się skonczył kupiłam femibion bo w kazdej ciąży brałam te vitaminy, od 2 prenatal duo.A odnosnie witamin co najlepiej brac? Mam trochę wątpliwości co do porad tego lekarza, bo zalecił mi nadal brać witaminę D 6000, a nie wiem czy to bezpieczne. Do tego kwas foliowy i reservatrol. Boje się brać coś tych suplementów oprócz kwasu. Dodatkowo wyszła mi niska ferretyna i powiedział, że na tym etapie ciąży żelaza mi nie poda.
Podnieść żelazo buraki, zielone warzywa i mięso, ale nie wiem jak akurat u Ciebie z apetytem.
jasani
To raczej niemożliwe. Albo po prostu kiepski sprzęt.Był zarodek ale nie widoczny bo był tak mały że było widać że coś tam się rusza
angeliskax
Moderator
To normalne, że nie zlecił żadnych bad ani nie założył karty. Kazał za 2-3 tygodnie się pojawić. Wtedy jeśli będzie wszystko w porzadku to wtedy zleci badania i założy kartę.
W 5+4 nie usłyszysz serca. Ja byłam w 7tc. i już było serce. Więc poczekałabym te 2 tygodnie.
W 5+4 nie usłyszysz serca. Ja byłam w 7tc. i już było serce. Więc poczekałabym te 2 tygodnie.
reklama
Asiaxz
No to pewnie kwestia sprzętuTo raczej niemożliwe. Albo po prostu kiepski sprzęt.