reklama
agabaj92
Fanka BB :)
Z pierwszym miałam tak samo za szybko byłam u ginekologa, potem po 2 tygodniach chyba zrobił USG przez brzuch (gdzie w tym tyg ciąży robi się tylko dopochwowo) wyszło puste jajo płodowe, 2 dni później poszłam do innego i teraz to puste jajo ma 20 miesięcy. Spokojnie ciąża jest jeszcze młoda nie masz co się spieszyć z wizytą u lekarza, ale możesz już zacząć brać witaminy dla ciężarnych.
Asiaxz
Był jeszcze zbyt mały po prostu. W 7 tyg jak miałam plamienie pojechałam na izbę i tak już był wyraźnie widocznyJakim cudem?
Tak, jest. Z USG wynika, że pęcherzyk ma 8 mm.A jest chociaż zarodek? Jaki wymiar ma pęcherzyk?
Ostatnia edycja:
A odnosnie witamin co najlepiej brac? Mam trochę wątpliwości co do porad tego lekarza, bo zalecił mi nadal brać witaminę D 6000, a nie wiem czy to bezpieczne. Do tego kwas foliowy i reservatrol. Boje się brać coś tych suplementów oprócz kwasu. Dodatkowo wyszła mi niska ferretyna i powiedział, że na tym etapie ciąży żelaza mi nie poda.Z pierwszym miałam tak samo za szybko byłam u ginekologa, potem po 2 tygodniach chyba zrobił USG przez brzuch (gdzie w tym tyg ciąży robi się tylko dopochwowo) wyszło puste jajo płodowe, 2 dni później poszłam do innego i teraz to puste jajo ma 20 miesięcy. Spokojnie ciąża jest jeszcze młoda nie masz co się spieszyć z wizytą u lekarza, ale możesz już zacząć brać witaminy dla ciężarnych.
Ogólnie też bardzo serdecznie dziękuję Wam za odpowiedzi. Jestem trochę uspokojona. Mam nadzieję, że wszystko dobrze się ułoży. Chciałabym już móc cieszyć się ciąża
Anne1991
Ja biorę kwas foliowy, witaminę D i kwasy DHA, ale nie łącze tego z niczym innym.A odnosnie witamin co najlepiej brac? Mam trochę wątpliwości co do porad tego lekarza, bo zalecił mi nadal brać witaminę D 6000, a nie wiem czy to bezpieczne. Do tego kwas foliowy i reservatrol. Boje się brać coś tych suplementów oprócz kwasu. Dodatkowo wyszła mi niska ferretyna i powiedział, że na tym etapie ciąży żelaza mi nie poda.
Ogólnie też bardzo serdecznie dziękuję Wam za odpowiedzi. Jestem trochę uspokojona. Mam nadzieję, że wszystko dobrze się ułoży. Chciałabym już móc cieszyć się ciąża
reklama
Jaki powód plamienia ja jestem teraz w szpitalu bo miałam plamienie ;( beta 5tys na USG dopochwowym sam pęcherzyk. 10sierpnia miałam invitro 5dniowego. W szpitalu jak liczył to z miesiączki 5 tydz z invitro 4tydz. Czekam do jutra na powtórzenie bety żeby wiedzieć czy rośnie ;(Był jeszcze zbyt mały po prostu. W 7 tyg jak miałam plamienie pojechałam na izbę i tak już był wyraźnie widoczny