I znów mamy kompletna odmowę jedzenia, krzyk, wypinanie się na sama próbę karmienia zjada tylko na śpiąco albo z suszarka…zauważyłam ze za każdym razem po zmianie mleka je ładnie przez tydzień a potem to samo, czy niemowlę może nudzić się mlekiem? Przecież nie mogę dawać co tydzień innegoCiesz sie tym stanem, czerp wkoncu radosc z malutkiej i spokojnie poczekajcie jak bedzie. Jak juz pisalam, liczbami i wykresami sie tak nie sugeruj, nie wszystkie dzieci piją mleko wedlug tabelek na puszkach. Znam i glodomorki ktore na dwa miesiace wciagaly 150ml i takie jak np moja corka, ktora pod moja nieobecnosc przy kp, wypijala 50-90ml do pol roku.
Wyjdziecie na prostą zdrowka zycze
reklama
ZielonaMamma
Fanka BB :)
A czemu nie możesz dawać co tydzień innego? Akurat, skończy Ci się jedno, to następne kupujesz. Zanim wrócisz do pierwszego, to niemowlak zapomni i znów będzie jadł.I znów mamy kompletna odmowę jedzenia, krzyk, wypinanie się na sama próbę karmienia zjada tylko na śpiąco albo z suszarka…zauważyłam ze za każdym razem po zmianie mleka je ładnie przez tydzień a potem to samo, czy niemowlę może nudzić się mlekiem? Przecież nie mogę dawać co tydzień innego
G
guest-1714079215
Gość
nie powinno się często i raptownie zmieniać mleka, bo układ pokarmowy niemowlaka do roku jest niedojrzały i można narobić więcej szkody niż pożytku.A czemu nie możesz dawać co tydzień innego? Akurat, skończy Ci się jedno, to następne kupujesz. Zanim wrócisz do pierwszego, to niemowlak zapomni i znów będzie jadł.
ZielonaMamma
Fanka BB :)
Nie wiedziałam. Słyszałam tylko, że jak się karmi piersią, to smak mleka się lekko zmienia, to jakoś uznałam, że z modyfikowanym dzieci mogą chcieć podobnie. Myślałam, że wszystkie te mleka mniej więcej takie same są.nie powinno się często i raptownie zmieniać mleka, bo układ pokarmowy niemowlaka do roku jest niedojrzały i można narobić więcej szkody niż pożytku.
Już nic nie mówię, bo butelką nigdy nie karmiłam.
No właśnie z uwagi na to ze nie powinno się zmieniać zbyt często plus każda zmiana mleka wiązała się u nas z atrakcjami typu ból brzucha, brzydkie kupki, wymioty dopiero na nutramigen jest Ok ale co z tego jak mała znowu go nie chceNie wiedziałam. Słyszałam tylko, że jak się karmi piersią, to smak mleka się lekko zmienia, to jakoś uznałam, że z modyfikowanym dzieci mogą chcieć podobnie. Myślałam, że wszystkie te mleka mniej więcej takie same są.
Już nic nie mówię, bo butelką nigdy nie karmiłam.
G
guest-1714079215
Gość
a może kup inną butelkę i smoczek? Dajesz probiotyk do mleka?No właśnie z uwagi na to ze nie powinno się zmieniać zbyt często plus każda zmiana mleka wiązała się u nas z atrakcjami typu ból brzucha, brzydkie kupki, wymioty dopiero na nutramigen jest Ok ale co z tego jak mała znowu go nie chce
Przeszliśmy kilka butelek i smoczków lovi, avent, canpol różne rozmiary smoczków teraz 1+ avent. Probiotyk daje raz dziennie asecurin 5 kropli. Do mleka daje delicol ale w sumie nie wiem czy on coś daje mam wrażenie ze boli ja mniej brzuszek po jedzeniu ale może to przypadek. A jak bardzo boli to Lefax bo espumisan nic nie dała może kup inną butelkę i smoczek? Dajesz probiotyk do mleka?
A może to kołki albo problemy z brzuszkiem? Bo trochę tych kropelkow na układ pokarmowy stosujecie. U nas kołki zdarzało się to sporadycznie ale wtedy też nie było mowy o jedzeniu i brzuszek miał napięty i twardy...moze jednak skonsultować to z lekarzem?
Byla konsultacja z 2 pediatrami to podejrzewali nietolerancję laktozy najpierw kazali zmienić mleko na Bebilon a jak nie pomoże to na Nutramigen ale Nutramigenu tez już nie chceA może to kołki albo problemy z brzuszkiem? Bo trochę tych kropelkow na układ pokarmowy stosujecie. U nas kołki zdarzało się to sporadycznie ale wtedy też nie było mowy o jedzeniu i brzuszek miał napięty i twardy...moze jednak skonsultować to z lekarzem?
reklama
Dziewczyny mała od wczoraj 22:00 nic nie zjadła kompletnie krzywila się przy butli z Nitramigenem i płakała z głodu zaryzykowałam zrobiłam Bebiko jej pierwsze mleko zjadła 130 ml i po 4 godz 150 ml… nie wiem zobaczymy. Bebiko zmieniliśmy jej bo tez je odrzuciła jak miała 3 tyg