reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niedobrze mi-czyli:dolegliwosci ciazowe

ja z tym brzuchem mam podobnie :( i jeszcze ból przy sikaniu, ale nie na zasadzie pieczenia tylko taki dziwny. Ale wyniki moczu mam w normie:-)

reklama
A ja co rano mam mdłości :/ jakaś masakra. Na początku ciąży tak nie miałam :/ a samochodem nie daje rady jeździć bo jest mi jeszcze bardziej zle. Jeszcze ból głowy i ciągła senność :/

hej Dziewczyny:-)

ja się smaruję olejem ze słodkich migdałów - całkowicie naturalny, nie zostawia tłustych plam. Kupiłam w aptece za niecałe 10 zł. Miał być do masowania krocza w celu uelastycznienia, ale ze względu na częste infekcje nie mogłam robić tego masażu. Zaczęłam nim smarować brzuch, piersi, uda i tyłek, bo fajnie uealstycznia, nawilża i natłuszcza. Chyba dzięki niemu pępek przestał mnie swędzieć:-) Ten olej dodają właśnie do kremów na rozstępy, itp. A i polecają go przy egzemach i innych schorzeniach skóry, więc może dlatego pomógł na swędzenie.

Też miałam takie kłucia, zwłaszcza jak chodziłam na spacery, albo jak szłam bardzo szybko. Robiłam wtedy głębokie wdechy i wydechy i po kilku minutach przechodziło. Na ktg prawie nie wychodzą żadne skurcze, więc u mnie te kłucia to nie były skurcze, a raczej schodzenie Młodego główką w dół:-)

dziewczyny, a ja mam wreszcie jakas zachciankę...czuje sie tak sprawnie ,że mam ochotę pojsc na basen, oczywiście nie jakoś wyczynowo pływać....tylko nie wiem czy w 39tc to rozsadne.....

aleksp ją bym się wstrzymała, już niedługo masz do końca a jednak basen to ryzyko infekcji..

ja ostatni raz na basenie bylam we wrzesniu, a uwielbiam plywac. karnet miesieczny kupuje i prawie codziennie chodze na basen. i tez bym poplywala, sprawdzila jak to jest z brzuszkiem, no ale jednak lek wygrywa...

dzieki...tego potrzebowałam:) tez tak mysle i liczyłam,że mnie jeszcze bardziej utwierdzicie:))

a u Nas wczoraj wieczorem 2 silne bole, przeszywajace w okolicach spojenia........pierwszy przeszywajacy do kregosłupa.....myslalam ze to poczatek porodu.....ale mineło choc w nocy chyba z emocji ciagle sie budziłam...zostało 7 dni...czyli w zasadzie kazdy dzien, kazdy skurcz, kazdy bol to moze byc juz TO:))

reklama
Nie rozumiem problemu basenu. Ja chodzę i nic sie nie dzieje. Trzeba zapytać lekarza czy mozna, wybrać czysty i zadbany basen, chodzić bardziej dla relaksu niż sie przemeczac. Jedyny według mnie minus to fakt, ze jak odejdą wody to mozna tego nie zauważyć ;)

Do góry