reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niedobrze mi-czyli:dolegliwosci ciazowe

NomiMalone z tego co wiem to leki nie są wskazane w ciąży, tylko maści, które niewiele pomagają.

Cyklo 3 Forte kazała mi brać moja doktorowa , jak jej powiedziałam o żylakach , na ulotce tego leku jest także napisane , że nie ma żadnych przeciwwskazań do ich stosowania w czasie ciąży i karmienia.

EDIT: jestem po spotkaniu z położna , pytałam się o kłucia , powiedziała , że to ucisk od macicy i jakichś ściegien i czegos tam jeszcze , to normalne i może sie nasilać , ale nie sa to bóle skurczowe.
Co do żylaków jakichkolwiek - powiedziała , że w ciązy niewiele można zrobić. Wspomniany przeze mnie cyklo 3 forte łagodzi i spowalnia rozwój choroby, natomiast po urodzeniu a najlepiej tak po 6 miesiącach udac sie do lekarza , który skieruje na badania szczegółowe i wtedy zastosuje sie leczenie farmakologiczne lub operacyjne.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny swędzenie na brzuchu to niestety normalne- bo skóra się rozciąga mi np. pomaga krem bambino dla niemowląt. Ale ostatnio czytałam, ze olejek arganowy też super się sprawdza. U mnie 36 tydzień i też czuje się coraz w gorszej formie. W tamtym tygodniu trzy dni pobolewała mnie kość łonowa i pachwiny. W nocy jak się budzę brzuch strasznie obrzmiały i straszny ból z lewej i prawe strony w dole. I coraz częściej mam takie jakby stawianie się macicy- co prawda bezbolesne ale dziwne uczucia a do tego takie uderzenia gorąca- czego nigdy wcześniej nie miałam:( i jakby kołatanie serca :(

a tak dla uspokojenia to mój gin mówi że ciągnięcia w pachwinach jest całkiem normalne i naturalne bo wszystko rośnie i się rozciąga

Abc24 ja wiem, że to normalne, ale chyba wysypka już nie jest normalna... Muszę co chwila to smarować, bo bym nie wytrzymała. A co do spojenia łonowego mnie już tak od miesiąca, jak nie lepiej boli i się rozciąga. Mówiłam gince o tym, powiedziała, że mogę jedynie udać się z tym do ortopedy (??). Ale wzięłam to za dolegliwość ciążową i sobie darowałam. Ale boli cały czas :-(

no ta wysypka to raczej niee :no: może zapytaj gin na wizycie. A co do tego krocza to ja po tym jak mnie 2 dzień bolało zadzwoniłam do swojego gin, a on mówi, że to niestety typowa przypadłość ciążowa. A już całkowicie się uspokoiłam jak zapytał: "ale chodzić Pani może?" to doceniłam że w sumie to tak niezniesienia mnie nie boli :-)

Dziewczyny swędzenie na brzuchu to niestety normalne- bo skóra się rozciąga mi np. pomaga krem bambino dla niemowląt. Ale ostatnio czytałam, ze olejek arganowy też super się sprawdza. U mnie 36 tydzień i też czuje się coraz w gorszej formie. W tamtym tygodniu trzy dni pobolewała mnie kość łonowa i pachwiny. W nocy jak się budzę brzuch strasznie obrzmiały i straszny ból z lewej i prawe strony w dole. I coraz częściej mam takie jakby stawianie się macicy- co prawda bezbolesne ale dziwne uczucia a do tego takie uderzenia gorąca- czego nigdy wcześniej nie miałam:( i jakby kołatanie serca :(

Abc czytając opis tego jak się czujesz, choćbym czytała o sobie, to samo- pachwiny, kośc, stawianie brzucha, uczucie gorąca i kołatanie, więc pozdrawiam.;-)

No niestety końcówka, to lepiej nie będzie. W pierwszej ciąży tak nie miałam. W ogóle mi to nie dolegało. Teraz cały czas. Czuję się jakby mi rozciągali tą kość... Na szczęście brzuch się nie stawia, ale gorąco mi strasznie i śpię od wczoraj w innym pokoju przy otwartym oknie...

dziewczyny lacze sie z wami w bolach... identycznie mam... bol i klucie w brzuchu, uczucie goraca, wieczne poty jak przy menopauzie... masakra doslownie. asinka85 Hydrocortison mi pomogl na wysypke w tamtej ciazy, ale ja mialam na cycach :tak:

reklama
Do góry