reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Niedobrze mi-czyli:dolegliwosci ciazowe

asinka ja tak mialam i poprostu odstawilam oliwke. Mnie tez brzuch non stop swedzi i na przemian smaruje oiliwka i kremem.
Przemywaj brzuch przegotowana woda i nie naciagaj leginsow, getrow, rajstop, pasa ciazowego na brzuch. Powinno pomoc

Dziewczyny ja mam taka melodie na spanie ze szok!
Spie po 12h i malo tego popoludniu robie drzemke po 2h:szok:

reklama
U mnie do ogólnych 'dolegliwości' doszły hemoroidy (może któraś zna sprawdzoną maść?). Wczoraj pół wieczoru ryczałam, chcę już marzec, niech ten mały wyjdzie... zacznę walkę z rozstępami, brzuch przestanie swędzieć.
W dodatku pod prawą piersią mam 'nieczułą' skórę... Młody mi to miejsce masakruje, czuję jakby oderwało mi kawałek mięsa, boli, szczypie, swędzi, piecze :sad:

na hemoroidy sprobuj POSTERISAN krem i czopki.
pomogły mi kiedy moj gin zaaplikoala mi dawke zelaza tzw konska i zaczely sie problemy z wyproznianiem ...hemoroidy wprawdzie jeszcze nie zniknely i podobno zanikna dopiero po porodzie...no ale krem i czopki napewno je zmniejszyly i powoduja ulge

na hemoroidy sprobuj POSTERISAN krem i czopki.
pomogły mi kiedy moj gin zaaplikoala mi dawke zelaza tzw konska i zaczely sie problemy z wyproznianiem ...hemoroidy wprawdzie jeszcze nie zniknely i podobno zanikna dopiero po porodzie...no ale krem i czopki napewno je zmniejszyly i powoduja ulge
Powiem tak, niekoniecznie, bo dopiero wtedy wychodzą i zaczynają dokuczać i niestety złotego środka na nie nie ma.

Ostatnia edycja:
hemoroidy to niestety żylaki i jak to z nimi bywa różnie mogą zniknąć lub nie. Ja mam żylaki na lewej nodze. Biorę Cyklo 3 forte 2x dziennie (to nie jest na receptę kosztuje około 30zł w środku jest 30 szt), toteż wiem ,że w ciązy można to zażywać. Moja teściowa miała/ma hemoroidy, u niej skończyło sie operacją, teraz chodzi na kontrole i ma brać zapobiegawczo także Cyklo 3 forte.
Ja radziłabym zapytać się lekarza o jakieś leki na teraz a później po porodzie jak się wszystko ustabilizuje i okaże , że hemoroidy sa nadal to albo leczenie farmakologiczne a jak nie to operacja .

reklama
Do góry