reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

(Nie)zdrowe jedzonko

reklama
Olga to samo chciałam napisać, można za to herbatki ziołowe ;-)
też nie ze wszystkimi ziołami, np. nie z liśćmi malin (to jakoś pod koniec ciąży się poleca, z tego co pamiętam).
ja się ograniczyłam do rooibosa, wody i soku żurawinowego. za herbatą ogólnie nie przepadam, poza zieloną z czarną porzeczką i echinaceą.

też nie ze wszystkimi ziołami, np. nie z liśćmi malin (to jakoś pod koniec ciąży się poleca, z tego co pamiętam).
ja się ograniczyłam do rooibosa, wody i soku żurawinowego. za herbatą ogólnie nie przepadam, poza zieloną z czarną porzeczką i echinaceą.

herbata z liści malin poprawia jakby skurcze macicy - nie wiem czy to działa na 100% - ja piłam jakieś 2 tyg przed porodem i urodziłam 3 tyg przed terminem w 4,5 godziny :-) u mnie to psychicznie chyba podziałało ;-)
co do ziół bardzo polecane są: skrzyp polny, pokrzywa i lipa - ja piję 3 szklanki dziennie jeszcze z korzeniem mniszka przeciw zgadze :-)
warto poczytać
https://parenting.pl/portal/herbata-z-lisci-malin

Witajcie co dzis na obiad kochane robicie ?? Moj M za zyczyl sobie mielonego z grzybami salatka z czerwonej kapusty i ziemniaki z maselkiem i cebulka ...mmmm...

Witajcie co dzis na obiad kochane robicie ?? Moj M za zyczyl sobie mielonego z grzybami salatka z czerwonej kapusty i ziemniaki z maselkiem i cebulka ...mmmm...
Ewczis moj maz ma podobny gust jedzeniowy ;) Oj bylby szczesliwy z takiego obiadu... Ale on sie dzisiaj u wojej babci stoluje a ja robie smazony makaron z kawalkami piersi kurczaka z pomidorami suszonymi, kaparami i zielonymi oliwkami i odrobina pasteryzoanego sera koziego.

reklama
Do góry