reklama
P
pani.olga
Gość
też nie ze wszystkimi ziołami, np. nie z liśćmi malin (to jakoś pod koniec ciąży się poleca, z tego co pamiętam).Olga to samo chciałam napisać, można za to herbatki ziołowe ;-)
ja się ograniczyłam do rooibosa, wody i soku żurawinowego. za herbatą ogólnie nie przepadam, poza zieloną z czarną porzeczką i echinaceą.
też nie ze wszystkimi ziołami, np. nie z liśćmi malin (to jakoś pod koniec ciąży się poleca, z tego co pamiętam).
ja się ograniczyłam do rooibosa, wody i soku żurawinowego. za herbatą ogólnie nie przepadam, poza zieloną z czarną porzeczką i echinaceą.
herbata z liści malin poprawia jakby skurcze macicy - nie wiem czy to działa na 100% - ja piłam jakieś 2 tyg przed porodem i urodziłam 3 tyg przed terminem w 4,5 godziny :-) u mnie to psychicznie chyba podziałało ;-)
co do ziół bardzo polecane są: skrzyp polny, pokrzywa i lipa - ja piję 3 szklanki dziennie jeszcze z korzeniem mniszka przeciw zgadze :-)
warto poczytać
https://parenting.pl/portal/herbata-z-lisci-malin
P
pani.olga
Gość
Olga w lidlu jest ser kozi z pasteryzowanego mleka koziego za 50zl/kg
ooo super, dziękuję za informację (
ewczis76
Fanka BB :)
Witajcie co dzis na obiad kochane robicie ?? Moj M za zyczyl sobie mielonego z grzybami salatka z czerwonej kapusty i ziemniaki z maselkiem i cebulka ...mmmm...
Monia861
Ewunia tutaj wrzucamy same przepisy a o jedzonku gadamy sobie w temacie (Nie)zdrowe jedzonko https://www.babyboom.pl/forum/lipcowe-mamy-2015-a-f595/nie-zdrowe-jedzonko-73145/ PrzenoszeWitajcie co dzis na obiad kochane robicie ?? Moj M za zyczyl sobie mielonego z grzybami salatka z czerwonej kapusty i ziemniaki z maselkiem i cebulka ...mmmm...
Monia861
Ewczis moj maz ma podobny gust jedzeniowy Oj bylby szczesliwy z takiego obiadu... Ale on sie dzisiaj u wojej babci stoluje a ja robie smazony makaron z kawalkami piersi kurczaka z pomidorami suszonymi, kaparami i zielonymi oliwkami i odrobina pasteryzoanego sera koziego.Witajcie co dzis na obiad kochane robicie ?? Moj M za zyczyl sobie mielonego z grzybami salatka z czerwonej kapusty i ziemniaki z maselkiem i cebulka ...mmmm...
angi-wawa1988
U nas dzisiaj rosołek ))))
reklama
MamaPatryka89
ja właśnie skończyłam jeść mandarynki a teraz jem kiszone ogórki
Pyszności
Pyszności