reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

(Nie)zdrowe jedzonko

A mnie wczoraj natchnęło na kaszę gryczaną i zrobiłam z gulaszem :) wyszedł mi duży garnek i myślałam, że na dziś będzie, ale jak rodzina się dorwała to nic nie zostało :-( dziś weny brak na obiad, więc pewnie będzie sałatka jakaś na szybko :-D

reklama
Ja z kolei zajawiłam się wyciskaniem soków. Wczoraj była pomarańcza z marchewką (bardzo mi smakuje), pomarańcza z grejpfrutem i selerem naciowym. Dzisiaj gruszka z jabłkiem (boska), gruszka z jabłkiem, marchewką i burakiem (pychota)... Jutro jedziemy polować na kolejne owoce / warzywa - na pewno dokupię marchwi, pomarańczy, gruszek i jabłek... Chętnie też wycisnęłabym ananasa :)

Zamiast kwiatka dostalam loda ;) mniam mniam

Załączniki

• 1425812610575.jpg
    1425812610575.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 84
Mnie ciągnie (jak zawsze) do niezdrowego jedzenia - lody, kajmak, czekolady, gorące czekolady ;-)
Ze zdrowszych rzeczy, to podjadam czasami orzechy, jem owsiankę i piję soczki 1-dniowe. Staram się też codziennie zjeść jakieś warzywo (do obiadu) i jabłko lub inny owoc na wieczór.

Na początku ciąży nie miałam apetytu, ale po 1-2 miesiącach wszystko wróciło do normy i jem jak wcześniej.
Zawsze lubiłam też mięso (zwłaszcza szynki, salami), wiec dużo tego jem... nie wiem czy to do końca zdrowe, ale widocznie organizm się domaga :cool2:

Ja wczoraj miałam silny napad lodożerstwa, więc chyba z 2 pucharki opyliłam zamiast kolacji :p :szok::no:
Dziś na tapecie kopytka.....

reklama
Do góry