reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nie za szybko ?

Kajakoo

Zaciekawiona BB
Jestem w ciąży na początku 3 miesiąca i w czwartek byłam u ginekologa i lekarz dał mi skierowanie na badania krwi , glukoza itp . Zrobiłam je dziś a teraz koleżanka mi pisze że zrobiłam za szybko i powinnam te badania zrobić przed wizytą a wizytę u ginekologa następną mam 8 grudnia , to faktycznie za szybko ? Totalnie o tym nie pomyślałam a lekarz nic nie mówił :/

reklama
bez przesady, co prawda lepiej zrobić bliżej oczekiwanej wizyty wyniki, ale jeśli je teraz zrobiłaś to może zadzwoń do ginekologa i podpytaj czy jest możliwość wysłania wyników, które zlecił Ci lekarz i byłby wtedy na bieżąco. Poza tym jesli wyniki są dobre to nie masz się o co martwić. Jeśli masz L lub H w wynikach to prześlij wyniki lekarzowi i tyle.

Jestem w ciąży na początku 3 miesiąca i w czwartek byłam u ginekologa i lekarz dał mi skierowanie na badania krwi , glukoza itp . Zrobiłam je dziś a teraz koleżanka mi pisze że zrobiłam za szybko i powinnam te badania zrobić przed wizytą a wizytę u ginekologa następną mam 8 grudnia , to faktycznie za szybko ? Totalnie o tym nie pomyślałam a lekarz nic nie mówił :/
Gada głupoty ta koleżanka..ja już miałam a nie jestem nawet w 3 msc. Dobrze wiedzieć czy nie masz jakiś niedoborów itp 🙂

Głupota ;) Gdyby chociażby w glukozie wynik wyszedł za wysoki, to najlepiej od razu skonsultować z lekarzem i działać. W ciąży nie ma co czekać im szybciej wiesz o problemie tym szybciej można z nim coś zrobić :) Ja na przykład w poprzedniej ciąży przez wysoki poziom cukru w badaniu, miałam robioną bardzo szybko krzywą cukrową żeby wykluczyć cukrzycę ciążową :)

Dwa tygodnie to nie tak długo, niemniej jednak ja staram się zawsze robić badania tak, żeby na wizytę były jak najświeższe

Do góry