reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nie ma to jak w domu... czyli nasz kącik wnętrzarski

Czesc dziewczyny! powoli zaczynam brac sie za urzadzanie pokoiki i organizacji niezbednych sprzetow i mam dylemat. Moze ktoras z was wie jakie rozwiazanie sa najlepsze.
Przede wszystkim tak: czy mimo iz dziecko bedzie mialo swoj pokoik, na sam poczatek powinno spac przy rodzicach (jakos pierwsze 3 miesiace?), wiadomo, w nocy troche latwiej wstawac, zwlaszcza jak jest to kosz mojzesza ktory stoi bezposrednio przy lozku. Czy moze od razu przyzwyczajac malucha do swojego pokoju?
druga sprawa: przewijak- czy robicie miejsce do przewijania w pokoju czy w lazience? nakladka na lozko czy moze jakas komoda kapielowa (taka z wbudowana wanna)? Dajcie znac jak wy to planujecie albo co sie u was sprawdziło!

reklama
Kochana ze spaniem rzecz indywidualna. Aniela przez pierwsze miesiące usypiała w swoim łóżeczku bez lulania itp., ale popełniłam błąd i podczas katarku jak spała na mnie, to się przyzwyczaiła i potem już prawie non stop u nas. Teraz od razu przyzwyczajałabym do swojego łóżeczka.
Co do komody, to ja mam koło łóżeczka i bardzo ją lubię. Mam w niej wszystko potrzebne do przewijania, ale też parę rzeczy z ubrań, więc mam ją w pokoju. Super rzecz. Zdecydowanie wygodniejsza niż przewijak na łóżku, chociaż jak ktoś nie ma miejsca, to takie rozwiązanie jest super. Potem zrobię może jakieś zdjęcie, to sobie oblookasz :)

ja tak jak Roku bede przyzwyczajala malucha do spania u siebie w łóżeczku, łuzeczko bedzie u nas w sypialni bo nie mamy innej mozliowsci ale nie chcialabym zeby maluch sie przyzwyczail spac z nami bo pozniej bedzie problem z odzwyczajeniem a co do przewijaka to ja na poczatku chcialam taki na lózeczko bo mielismy dostac ale sie okazalo ze tata wychaczyl taki przewijak razem z wanienka ;p i postawie to kolo lozeczka bo nie mam miejsca w lazience

temat dla mnie bo wlasnie planuje pokoj malucha ;) jakies inspiracje? rojku czekam na Twoje wnetrze :D :D bo z naszego planu wynika ze mega zagracimy malego :/ a nie wiem czy jest sens i szy oprocz komody to szafa tez jest potrzebna? no przewijak my chcemy taki osobny z ikei ..

No to macie łóżeczko na razie jeszcze nie "ubrane" pod dzidziola, jedynie ochraniacz będzie ten. I od razu resztę pokoiku wrzucę ;)
SAM_0175.jpgSAM_0176.jpgSAM_0177.jpgSAM_0178.jpg
Ostatnie zdjęcie kijowe, bo pod światło wymodziłam. Na komodzie grajdoł ale u mnie to normalny stan rzeczy :p Lubię to, że na komodzie obok przewijaka jeszcze mam miejsce na kremik, chusteczki i pierdółki.

Załączniki

• SAM_0178.jpg
    SAM_0178.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 134
  • SAM_0177.jpg
    SAM_0177.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 134
  • SAM_0176.jpg
    SAM_0176.jpg
    30,8 KB · Wyświetleń: 133
  • SAM_0175.jpg
    SAM_0175.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 133
no elegancko :) ja musze mojego zmobilizowac coby za sciany w koncu sie zabral bo jego tempem do porodu sie nie wyrobi! a ja juc chce ukladac ukladac i ukladac :-D:-D:-D

rojku dziękuję za rady i za zdjęcia!
a jak ze spaniem w swoim lozeczku w swoim pokoju- to od poczatku czy np.na pierwsze 2-3 miesiace kiedy dzidzia sie przyzwyczaja miec ja lepiej pod reka, jak sie czesto karmi przy lozku w nocy, np w kolysce lub takim koszu mojzesza: http://i.st-firmy.net/93d41sl/kosz-mojzesza-malyciuszekpl.jpg
ja sie tez zastanawiałam nad przewijakiem razem z wanienką ale te wanienki starcza do 3-4 miesiaca tylko... potem i tak trzeba sie na zwykłą przezucic. A moze dobrym rozwiazaniem byla by komodka do przewijania z kolkami, ktora na czas kapieli mozna przewiezc do lazienki i tam a spokojnie po kapieli ubrac maluszka a w ciagu dnia niech se stoi w pokoju do pielegnacji malucha?

Dziewczyny i ja mam zapytanko. Chcemy z m kupić komodę na ciuszki dzieciaczka i zastanawiamy się, czy kupić w ikei, czy lepiej w salonie meblowym? Niby ikea ma fajny wybór, ale martwi nas czy nie rozleci się w ciągu miesiąca. Ma któraś doświadczenie?:sorry2:

reklama
Do góry