reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nie ma to jak w domu... czyli nasz kącik wnętrzarski

reklama
rojku świetny kącik Amelki :) dzięki za inspiracje :) jak sie ogarne ze slubem to musze sie zabrac za szukanie inspiracji napewno coś ie przyda :)

nasza dzidziulka będzie z nami w sypialni, mamy w mieszkaniu 2 pokoje, na dodatek meble sypialniane wiec jak narazie nie ma mozliwosci zeby w jednym pokoju byla sypialnia a osobno pokoik dzieciency, sypialnia jest duza wiec jak maluch urosnie to przedzielimy ja i zrobimy dwa mniejsze pokoje :) a jesli chodzi o meble to mamy komplety z bodzio

sypialnia:

27015_2.jpg
duzą szafe bez nadstawki takie łóżko, komode i szafke nocna

do tego toaletke :
28423_1.jpg
z lustrem
27782_1.jpg
w kolorze orzecha

wszystkie meble sa w kolorze orzecha i limby :) do tego dostaniemy od cioci bardzo dobrej jakosci łóżeczko tez w kolorze orzecha... jeszcze nie wiem jak wygląda, podobno jest bardzo praktyczne ;p

do tego chciałabym cos przy łozeczku na scianie namalowac cos ale to poczekam az sie dowiemy co bedzie heh zeby dobrac wzor albo obrazek :)

3009997427.jpgelfy13.jpgelfy14.jpgelfy22.jpgobrazek823.jpg

mam duzo inspiracji ale musze sie zastanowic jak to wszystko poukladac

ooo i jeszcze drewniane literki :)
images
images

Załączniki

• 3009997427.jpg
    3009997427.jpg
    43,1 KB · Wyświetleń: 77
  • elfy13.jpg
    elfy13.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 75
  • elfy14.jpg
    elfy14.jpg
    30,9 KB · Wyświetleń: 71
  • elfy22.jpg
    elfy22.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 79
  • obrazek823.jpg
    obrazek823.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 75
rojku super kącik Anielki i fajne inspiracje :-)
melonowa89 też będziemy niestety musieli dzielić pokój z Maluszkiem, więc nie planujemy jakiś wielkich szaleństw w pokoju. Ale drewniane literki nad łóżeczkiem muszą być :) i białe łóżeczko się marzy ;)

Dziewczynki nawet sam kącik można urządzić przytulnie :) Nie wiem czy macie na tyle miejsca, ale bardzo fajnie jest mieć taką komodę, na której można położyć przewijak i wszystko w tej komodzie potrzebnego do przebierania mieć na miejscu, pod ręką :) Ja dokupiłam ją jak już Aniela miała parę miesięcy, ale do tej pory nam służy. I Zamiast malować na ścianie super wyglądają naklejki. Świetne i niedrogie są teraz w Biedronie.
A literki drewniane super są, a jak któraś coś czasem szyje, to szyte też pięknie wyglądają...
Pakamera.pl - pokój dziecka - różne - literki imienne na zamówienie AMELKA
A co do naklejek to jeszcze te mi się podobają, są takie inne od reszty:
BOBOM malarskie naklejki na ścianę dla dzieci

My mamy dwa pokoje. Jeden duży, drugi mniejszy. W mniejszym urzęduje Zuzu, a w większym my. Notabene większy jest od razu pokojem dziennym. MAluch również będzie z nami, żeby Zuch mogła się wysypiać :) Później planujemy przenieść się do małego, a dzieciaki usytuować razem w większym, gdy mniejsze zacznie przesypiać całe noce-tak by nie budziło starszej :)

Ostatnia edycja:
:laugh2: myślałam, że to wątek dla tych, co na l4 muszą,co robić żeby nie zwariować w domu! hihihi
My dopiero będziemy wykańczać pokój dla starszej i sypialnię dla nas bo póki co gnieździmy się na dole we trójkę. Dzidziek będzie z nami na razie, E. oddzielnie. Dla E. mamy mebelki w kolorze kremowym, w stylu trochę retro. Sypialnię mamy w stylu kolonialnym, ale do tego zwyczajne łóżko drewexu dla niemowlaka, przewijak i komódka ikeowska zdekupażowana przeze mnie, i na razie starczy. Potem będziemy kompletować dalej.

reklama
Do góry