reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nie ma to jak w domu... czyli nasz kącik wnętrzarski

reklama
kaskaleczna tak to naklejki. Od czasu do czasu w Biedrze są. Ja mam tak jakby dwa albo trzy komplety na ścianach połączone - kwiatki i ptaszki w klatkach. Jak złożymy dziś szafę, którą wczoraj kupiliśmy, to obfotografuję porządnie i pokażę resztę :)

Warto bardzo, bo często mają, albo takie piankowe, albo wypukłe miękkie, albo filcowe
U nas np ptaszki w klatkach są jakby trójwymiarowe, bo klatka jest z folii, a ptaszki filcowe pod tym WP_20131021_003.jpgWP_20131021_004.jpgWP_20131021_005.jpgWP_20131021_002.jpg

Załączniki

• WP_20131021_003.jpg
    WP_20131021_003.jpg
    11,3 KB · Wyświetleń: 198
  • WP_20131021_004.jpg
    WP_20131021_004.jpg
    6,3 KB · Wyświetleń: 185
  • WP_20131021_005.jpg
    WP_20131021_005.jpg
    6,9 KB · Wyświetleń: 178
  • WP_20131021_002.jpg
    WP_20131021_002.jpg
    9,1 KB · Wyświetleń: 176
rojku - śliczne te naklejki :)

ja też Wam pokażę co udało nam się zrobić zbierając "do kupy" różne już istniejące lub nie meble...
p1.jpgp2.jpgp3.jpg

Załączniki

• p1.jpg
    p1.jpg
    20,7 KB · Wyświetleń: 235
  • p2.jpg
    p2.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 234
  • p3.jpg
    p3.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 226
dehaira, rojku super pokoiki :)
Powiedzcie, macie zamontowane w lozeczku ochraniacze? myslice ze to jest niezbedne czy mozna sobie podarowac? Slyszalam ze duzo przypadkow smierci lozeczkowej to wlasnie jak sie dziecko wtuli w takie ochraniacze... i zastanawiam sie czy montowac czy nie...

paula - ja ściągnę ten ochraniacz.... albo dam go tylko od strony ściany... jak dzidzia jest malutka to i tak nie poobija się o szczebelki a ja bym wolała widzieć Maleństwo cały czas. Założyłam bo taki zestaw z pościelą dostałam od siostry... ale to nie jest dobry pomysł :)

dziewczyny gratuluje urządzonych pokoików:) az miło popatrzeć..:) rojku dobrze ze wspomnialaś o biedronce teraz będę polowac....dehaira zazdroszcze fotela..marzy mi się pokoik dziecięcy z wieeelkim fotelem do karmienia hehhe narazie nasza dzidzia musi zadowolić się kącikiem w naszej sypialni:)

paulagd...pierwsze słyszę o śmierci łóżeczkowej spowodowanej wtuleniem się w ochraniacz:szok: cieżko mi sobie to wyobrazić....ale przyznam że zasiałaś minimalne wątpliwości bo ja osobiście zamierzałam jak najbardziej umieścic ochraniacz w łóżeczku..bez pościeli oczywiscie.
Dziewczyny macie zdanie w tej kwestii?

reklama
No same mowicie, że na początku to dziecko się same nie przekręci, więc nie ma jak się przydusić ochraniaczem. Zresztą śmierć łóżeczkowa kojarzy mi się z czym innym i podobno w jakimś stopniu zapobiega jej smoczek. Oczywiście wprowadzony jak już dziecko dobrze ssie pierś.

Do góry